default-image

Μ. Πυργιώτη: Σχεδόν βέβαιη η εκλογή Μεϊμαράκη

Κρήτη
Μ. Πυργιώτη: Σχεδόν βέβαιη η εκλογή Μεϊμαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών στη Ν.Δ. είναι η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα με διαφορά και όχι οριακά από τον τρίτο Απόστολο Τζιτζικώστα».

«Η παρέμβαση του καραμανλικού στρατοπέδου την τελευταία εβδομάδα υπέρ Μεϊμαράκη λειτούργησε σε βάρος του Τζιτζικώστα και αυτό φάνηκε καθαρά στην Βόρειο Ελλάδα όπου οι δυνάμεις του Τζιτζικώστα αποδυναμώθηκαν».

Αυτή είναι η ανάλυση της πολιτικής συντάκτριας Μαριάννας Πυργιώτη στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, η οποία για το δεύτερο γύρο εκτίμησε ότι η ψήφος θα είναι πιο χαλαρή, κάτι που ευνοεί όπως είπε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η εκλογή του οποίου δύσκολα θα ανατραπεί.

Ανησυχητικό για τη Μαριάννα Πυργιώτη είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία νέων ηλικιακά ψηφοφόρων δεν έδειξε ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ φάνηκε βέβαιη ότι ο δρόμος για συναινετικά σενάρια ή και οικουμενικών κυβερνήσεων χωρίς τον Τσίπρα, αλλά με το ΣΥΡΙΖΑ εντός, ενισχύονται πλέον.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι, 8 χρόνια απουσίας από το προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή, στη χθεσινή διαδικασία επιβεβαίωσαν ότι ανά πάσα στιγμή είναι ο παράγοντας που μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις όχι μόνο στη Ν.Δ. αλλά στο πολιτικό σκηνικό ευρύτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News