default-image

Σιούτη: Επιλογή "Βαρονίας" ή επιλογή κυβερνητικής προοπτικής

Κρήτη
Σιούτη: Επιλογή "Βαρονίας" ή επιλογή κυβερνητικής προοπτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι εκλογές στη Ν.Δ. έχουν θορυβήσει και το κυβερνητικό στρατόπεδο και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, ως προς την συμμετοχή τους», λέει η δημοσιογράφος στο πολιτικό ρεπορτάζ Βασιλική Σιούτη, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Μπορεί να μην έχουν αντιστοιχία στο 2009, όμως τότε ο δικομματισμός ήταν κραταιός, σήμερα όμως, και μετά το φιάσκο του Νοεμβρίου, η βάση της Ν.Δ. πέτυχε μία ικανοποιητική συμμετοχή που νομιμοποιεί όποιον κι αν εκλεγεί αρχηγός».

Η επιλογή στο δεύτερο γύρο για την ίδια είναι ανοικτή, στο αν η βάση του κόμματος θέλει να επικυρώσει μία διαχείριση στο όνομα του καραμανλισμού και των "βαρόνων"¨, με τον Μεϊμαράκη όπως έδειξαν και οι εθνικές εκλογές να έχει πεπερασμένα όρια ή αν θέλει να ανιχνεύσει την όποια δυνατότητα διεύρυνσης της εκλογικής επιρροής του κόμματος με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ίδια εκτίμησε ότι το «κλειστό» εκλογικό σώμα που ορίστηκε από τον πρώτο γύρο είναι προφανές ότι δεν ευνοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα μπορούσε να κινητοποιήσει και άλλους ψηφοφόρους, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και θα εξαρτηθούν από το τι θέλει η βάση του κόμματος να επιλέξει για την ηγεσία της.

H Βασιλική Σιούτη σχολίασε ταυτόχρονα τις νέες βολές Τσίπρα για το ΔΝΤ αλλά και το διαφαινόμενο τέλος, με δυσκολίες όμως, του δικομματισμού στην Ισπανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News