default-image

Παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απο τη Βικελαία

Κρήτη
Παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απο τη Βικελαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκτός από τις νέες εκδόσεις και επανεκδόσεις της, τις οποίες έχει παραλάβει, τα διάφορα μαθήματα που διοργανώνει μέσω του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών, τα μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας με την κ. Μαρία Ευθυμίου, επίσης αυτά της παλαιογραφίας, εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται από ένα πολυπληθέστατο ακροατήριο, τούτες τις μέρες απευθύνεται και στους μικρούς της φίλους, τα παιδιά, που ξέρουν να βιώνουν ξεχωριστά το νόημα αυτών των ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, οι παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθούν στο νέο κτήριο "Αχτάρικα".

Παζάρι βιβλίου

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων, όπου θαδιατεθούν τίτλοι από τις εκδόσεις της βιβλιοθήκης, με έκπτωση έως και 50%, επί της τιμής πωλήσεώς τους.

Η έναρξη λειτουργίας του παζαριού είναι σήμερα Δευτέρα 21 και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 (ώρες καταστημάτων).

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εξάλλου, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνει μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά της πόλης σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, και ώρες 17:00-20:00. Οι σπουδαστές του τομέα των Παιδαγωγικών θα κατασκευάσουν χειροτεχνίες παρέα με τους μικρούς μας φίλους και θα διαβάσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Επίσης θα μοιραστούν γιορτινά κεράσματα από τους σπουδαστές του τομέα Επισιτισμού και οι σπουδαστές του τομέα Αισθητικής θα στολίσουν τα προσωπάκια των παιδιών με ζωγραφιές γεμάτες χρώματα!

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκδήλωσης ανήκουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου

Mέσα από μία διαδραστική αφήγηση, τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές και βιώνουν τη χαρούμενη, γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ζωντανεύουν τους ήρωες του παραμυθιού και αναλαμβάνουν δράση, ενώ με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα. Στη συνέχεια "σηκώνουν τα μανίκια" και παρασκευάζουν τα γλυκά των εορτών, ανακαλύπτοντας έτσι τις ασχολίες των ανθρώπων και τα έθιμα του τόπου τους κατά την περίοδο του δωδεκαημέρου.

Η παραπάνω δράση θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 23Δεκεμβρίου 2015, και ώρες 17:00-20:00.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης ανήκουν στην κ. Μαρίνα Στέλλα Μαρινάκη.

Χριστούγεννα με τον παππού Αριστοφάνη!

Μια φορά κι ένα καιρό... τέτοιες μέρες. Ο παππούς Αριστοφάνης αφηγείται παραμύθια… αγάπη… παιχνίδια… τραγούδια... και ελπίδα τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, και ώρες 17:00-20:00

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης είναι του κ. Αριστοφάνη Χουρδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News