default-image

Mε Λεβαδειακό σήμερα η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Mε Λεβαδειακό σήμερα η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ δεν είναι και το καλύτερο τους να παίζουν Δευτέρα. Αφενός διότι έτσι κι αλλιώς είναι μια αντιποδοσφαιρική μέρα και αφετέρου φέρνει θύμισες της περιπέτειας της Β’ εθνικής. Όμως από την άλλη μεριά, το σημερινό (21/12 – 19.30) παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι μια χρυσή ευκαιρία για πολλαπλά κέρδη.

Το είχαν έτσι κι αλλιώς στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ εδώ και πολλές μέρες, αλλά σίγουρα το σκέφτονται πολύ περισσότερο μετά απ’ όσα έγιναν στα υπόλοιπα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Το Sport24.gr αναλύει τα πιθανά κιτρινόμαυρα κέρδη.

Ο βαθμολογικός… αέρας

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν χθες (20/12) στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό. Και παρακολούθησαν όλα όσα συνέβησαν και στην Τούμπα και στην Κομοτηνή. Ξέρουν πως απέναντι στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να αποσπαστεί για πρώτη φορά φέτος, σε απόσταση μεγαλύτερη της μιας νίκης, τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον ΠΑΟΚ.  

Προφανώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το… κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Άλλωστε το έχει ξεκαθαρίσει και ο Πογέτ. Όμως παράλληλα κοιτούν και πίσω τους, καθώς θέλουν να «κλειδώσουν» την δεύτερη θέση. Και μια νίκη σήμερα, θα δώσει για πρώτη φορά έναν σχετικό βαθμολογικό αέρα. Έστω και είναι νωρίς, δεν είναι και μικρό κέρδος. Ακόμα και στο κομμάτι το ψυχολογικό.

Η συγκομιδή στο ΟΑΚΑ

Μπορεί τα εκτός έδρας παιχνίδια να έχουν αποτελέσει Αχίλλειο Πτέρνα στην πορεία της ΑΕΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Όμως μέσα στο ΟΑΚΑ, είναι το αφεντικό. Και θέλει να το πιστοποιήσει και στο σημερινό παιχνίδι (τελευταίο εντός έδρας για τον πρώτο γύρο) με τον Λεβαδειακό. Η ΑΕΚ στοχεύει στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, να μετρά μόνο μια εντός έδρας ήττα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα και σ’ όλα τα υπόλοιπα ματς, μόνο νίκες.

Τα ήρεμα Χριστούγεννα

Ήδη ο Πογέτ έχει ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές του πως θα πάρουν πέντε μέρες εορταστική άδεια, προκειμένου να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους. Δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ. Ωστόσο η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, θα επιτρέψει και στον Πογέτ και στους ποδοσφαιριστές του, να φύγουν ήρεμοι και χαρούμενοι για την γιορτινή άδεια, που ξεκινά από αύριο (22/12).

 Στην ΑΕΚ έχουν… καεί από χριστουγεννιάτικα πατατράκ είτε λίγο πιο παλιά από την Καλλιθέα, είτε λίγο πιο πρόσφατα από τον Αγροτικό Αστέρα. Και πέρασαν μαύρες γιορτές. Δεν θέλουν να επαναληφθεί κάτι τέτοιο σήμερα. Με νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, όλοι στην ΑΕΚ θα περάσουν ήρεμα Χριστούγεννα.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News