Ειδήσεις

Αϊ Βασίληδες για ιερό σκοπό στο 1ο Santa Run στο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στο Ηράκλειο το πρώτο Santa Run, η διαδρομή δηλαδή που διένυσαν οι δρομείς, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, με ιερό, όπως είπαν, σκοπό. Την ενίσχυση που γίνεται για την ολοκλήρωση του παιδικού χωριού SOS στην Κρήτη.

Το κλίμα στο κέντρο της πόλης, με την παρουσία των 800 και πλέον κοκκινοφορεμένων αθλητών άκρως εορταστικό, με τα χαμόγελα να στολίζουν πρόσωπα και την πλατεία Ελευθερίας να έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Σαν προθέρμανση του Αγίου Βασίλη ενόψει της μεγάλης διαδρομής που ετοιμάζεται να κάνει προκειμένου να φτάσουν στα χέρια των παιδιών όλου του κόσμου τα πολυπόθητα δώρα είδαν τη διαδικασία οι συμμετέχοντες, που εξήγησαν ότι μια τέτοια γιορτινή ατμόσφαιρα που μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία μπορεί να δημιουργήσει, επιβάλλεται να γίνει θεσμός.

Η διαδρομή του αγώνα περιελάμβανε τον πεζόδρομο της Δαιδάλου, την 25ης Αυγούστου και από εκεί οι Αγιοβασίληδες όλων των ηλικιών, που για αν συμμετέχουν και να λάβουν τη στολή τους είχαν νωρίτερα δηλώνοντας συμμετοχή καταβάλει για τη στήριξη του σκοπού το ποσό των 5 ευρώ, μέσω της Δουκός Μποφώρ επέστρεφαν μέσα στα χαμόγελα στην πλατεία Ελευθερίας, με τη ελπίδα ότι αυτή η διοργάνωση θα δώσει επί της ουσίας το σύνθημα της αισιοδοξίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια