default-image

Κυριακή, γιορτή… και με καταστήματα ανοιχτά!

Κρήτη
Κυριακή, γιορτή… και με καταστήματα ανοιχτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο να επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά από το πρωί τα καταστήματα σε όλη την Κρήτη είναι ανοιχτά προ τελευταία Κυριακή του 2015.

Στο Ηράκλειο πολύς κόσμος κατέβηκε στο κέντρο αλλά και στις περιμετρικές αγορές προχωρώντας δειλά-δειλά στις πρώτες γιορτινές αγορές.

Την τιμητική τους σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν τα μικρά παιδιά, μιας και γονείς με νονούς άρχισαν να ψωνίζουν τα πρώτα δώρα των εορτών.

Τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι το βράδυ, έχουν προσαρμοστεί στο γιορτινό κλίμα με τους εμπόρους να χαρακτηρίζουν τις επόμενες ημέρες πολύ σημαντικές για την οικονομική «αιμοδοσία» των καταστημάτων.

Πάντως, σήμερα οι δρόμοι που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη κίνηση είναι οι οδοί Δαιδάλου, Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού και 1821, ενώ πιο χαλαρή με αυξημένη όμως κίνηση ήταν εικόνα στην οδό Αβέρωφ και στην οδό Έβανς.

Πολύς ο κόσμος και στις πλατείες των Λιονταριών και Ελευθερίας, καθώς στο Ηράκλειο, έστω και με καθυστέρηση το γιορτινό κλίμα είναι έντονο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών σήμερα επιδόθηκε σε έρευνα αγοράς μιας και με την καταβολή του δώρου μέσα στην εβδομάδα αναμένεται έστω και οριακά να αυξηθούν οι τζίροι στα καταστήματα.

Παρόμοια εικόνα και στις αγορές των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News