default-image

365 ημέρες σε 48 σελίδες

Κρήτη
365 ημέρες σε 48 σελίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες 365 μέρες περνούν σιγά-σιγά στην ιστορία. Με τις περισσότερες από τις σελίδες της ειδησεογραφίας της χρονιάς να είναι αιματοβαμμένες και σκληρές. Λίγες και φέτος οι ειδήσεις που μας έκαναν να χαμογελάσουμε και πολύ περισσότερες εκείνες που μας σόκαραν, μας έκαναν να δακρύσουμε, να τρομάξουμε, να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε σε τι κόσμο ζούμε.

Δυστυχώς, για μια ακόμα χρονιά, ο πλανήτης βυθίστηκε στη βία, στην τρέλα, βρέθηκε στη δίνη της οργής της φύσης, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, και γνώρισε τον παραλογισμό του ανθρώπινου γένους.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των 365 ημερών που αποχαιρετάμε συναντάμε τρομακτικά γεγονότα, σαν εκείνα που συγκλόνισαν το Παρίσι και βύθισαν στο πένθος και τον τρόμο ολόκληρο τον κόσμο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μνήμες του εφιάλτη ενός Grexit, με τον απόηχο των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων της χρονιάς, με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης και των όσων προκλήθηκαν από την επιβολή των capital controls.

Συναντάμε στο διάβα μας σε αυτή την ιστορική χρονοδιαδρομή την κρίση της Τουρκίας με τη Ρωσία, με φόντο τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία και το προσφυγικό που γονάτισε την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πολλά και φέτος τα γεγονότα που όχι απλά πρέπει να κρατήσουμε στη μνήμη μας, αν μη τι άλλο για να προβληματιστούμε, αλλά κυρίως γιατί αποτελούν - σχεδόν μοιραία - τον πρόλογο όσων πρόκειται να έρθουν την επόμενη χρονιά, το 2016, που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε.

Με την ευχή το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, να μην είναι μια ακόμα κοινοτυπία αλλά επιτακτική ανάγκη. Εμείς στη "Νέα Κρήτη" και φέτος φροντίσαμε να θυμηθούμε μαζί τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2015 σε μια ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων της χρονιάς που φεύγει, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας και σε 48 σελίδες. Μαζί με πολλές ευχές για τη νέα που έρχεται!

Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News