default-image

18 συλλήψεις για παράνομη χαρτοπαιξία στη Χερσόνησο

Κρήτη
18 συλλήψεις για παράνομη χαρτοπαιξία στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαοχτώ άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.730 ευρώ, 737 μάρκες και 2 τράπουλες.

Η σύλληψη των δεκαεπτά Ελλήνων, ηλικίας από 19 έως 74 χρονών, και ενός 29 χρόνου από την Αλβανία έγινε σε καφετέρια, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας είχε επιτρέψει σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα σ αυτήν τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνιδιού "texas poker", στο οποίο συμμετείχε μαζί με 15 Έλληνες και τον υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ακόμη συνελήφθη ένας 29χρονος γιατί προσπάθησε να αποτρέψει τον αστυνομικό έλεγχο, ενεργώντας ως τσιλιαδόρος.

Σε έρευνα που έγινε στους συλληφθέντες και στο χώρο της καφετέριας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.730 ευρώ ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνιδιού 737 μάρκες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά, δύο τράπουλες και ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα των παιχτών και χρηματικά ποσά.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News