default-image

ΠΑΓΝΗ: Το πλαίσιο δράσης από το νέο πρόεδρο των εργαζομένων

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Το πλαίσιο δράσης από το νέο πρόεδρο των εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρατική χρηματοδότηση, εξόφληση δεδουλευμένων των εργαζομένων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία, τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίξει τη δράση του το ΠΑΜΕ, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Η "κόκκινη" διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου αρχίζει αμέσως τον αγώνα της, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι, χωρίς τη μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, δε θα μπορέσει κανείς να αλλάξει τη σημερινή τραγική κατάσταση! Ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, το γνωστό και παλιό στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρης Βρύσαλης, μίλησε στη "Νέα Κρήτη" χθες, αναλύοντας τους πρώτους στόχους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο χώρο του μεγαλύτερου κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Κρήτης.

«Αρχικά διεκδικούμε», όπως λέει, «τη μαζικοποίηση του σωματείου μας. Δηλαδή, να αγκαλιάσουν οι εργαζόμενοι το σωματείο και να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών. Και να διεκδικήσουν τις συνθήκες εργασίας για τους ίδιους και τις συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του 21ου αιώνα». Όπως τονίζει ο Δημήτρης Βρύσαλης, «η πάλη η δικιά μας θα είναι συνυφασμένη με την πάλη για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με ταυτόχρονη την πάλη για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, έξω και μέσα από το νοσοκομείο. Αφού το υπουργείο Υγείας και πριν και τώρα σπρώχνει τον κόσμο άμεσα ή έμμεσα στο να βάζει το χέρι του στην τσέπη, για να πληρώσει δύο και τρεις φορές εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλείες που έχει πληρώσει και άμεσα με τη φορολογία και με την έμμεση φορολογία».

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, απαντώντας στα ερωτήματά μας, ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη και σε άλλα νοσοκομεία, όπως του Ρεθύμνου και του "Ευαγγελισμού" στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό για να αλλάξει η κατάσταση, αν δε βοηθήσουν και όλοι οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, το ΠΑΜΕ στο ΠΑΓΝΗ από τις 11 έδρες έχει τις 4 και συνεπώς όλες οι άλλες παρατάξεις μαζί, αν συσπειρωθούν, έχουν την πλειοψηφία, όπως εξηγεί ο κ. Βρύσαλης.

Για τα πρώτα θέματα δράσης μάς είπε ότι «το θέμα της υποχρηματοδότησης στην υγεία είναι το πρώτο ζήτημα που έχει σοβαρές συνέπειες και στην υγεία των ασθενών, και των εργαζομένων. Κι εδώ μιλάμε για την έλλειψη προσωπικού, που είναι μεγάλη, παρ' όλη την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να χρυσώσει το χάπι με τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει. Είναι ενδεικτικό ότι στις 680 περίπου θέσεις που προκηρύχθηκαν, έγιναν περίπου 50.000 αιτήσεις». Καταλήγοντας, ο κ. Βρύσαλης είπε ότι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψίχουλα για προσλήψεις, παρά τις τεράστιες ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News