default-image

Αποστάσεις του καθηγητή Στεργίου από το βιβλίο Ρίχτερ

Κρήτη
Αποστάσεις του καθηγητή Στεργίου από το βιβλίο Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαφείς αποστάσεις από το περιεχόμενο του βιβλίου του Χάιντς Ρίχτερ για τη μάχη της Κρήτης πήρε ο ακαδημαϊκός και μέχρι πριν από μερικούς μήνες καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα Παρασκευή (18/12) ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον Γερμανό ιστορικό.

Ο κ. Στεργίου, ο οποίος ήταν ο βασικός εισηγητής για την αναγόρευση του Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξεταζόμενος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, υποστήριξε ότι στο επίμαχο βιβλίο υπάρχει εμφανώς μεθοδολογική αδυναμία στήριξης των όσων ο Γερμανός προσάπτει στους Κρητικούς.

Ωστόσο, ο κ. Στεργίου υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Χάιντς Ρίχτερ -και του καθένα- να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.

Εκτός του Ανδρέα Στεργίου, κατέθεσαν ακόμη ως μάρτυρες η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αρανίτου, καθώς και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, κ. Λουλούδης.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News