Ειδήσεις

Αποστάσεις του καθηγητή Στεργίου από το βιβλίο Ρίχτερ

Σαφείς αποστάσεις από το περιεχόμενο του βιβλίου του Χάιντς Ρίχτερ για τη μάχη της Κρήτης πήρε ο ακαδημαϊκός και μέχρι πριν από μερικούς μήνες καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανδρέας Στεργίου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα Παρασκευή (18/12) ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον Γερμανό ιστορικό.

Ο κ. Στεργίου, ο οποίος ήταν ο βασικός εισηγητής για την αναγόρευση του Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξεταζόμενος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, υποστήριξε ότι στο επίμαχο βιβλίο υπάρχει εμφανώς μεθοδολογική αδυναμία στήριξης των όσων ο Γερμανός προσάπτει στους Κρητικούς.

Ωστόσο, ο κ. Στεργίου υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Χάιντς Ρίχτερ -και του καθένα- να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.

Εκτός του Ανδρέα Στεργίου, κατέθεσαν ακόμη ως μάρτυρες η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αρανίτου, καθώς και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, κ. Λουλούδης.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Ιανουαρίου.

Σχόλια