Ειδήσεις

Ετοιμάζουν πίστα skate στον Άγιο Νικόλαο

Καινοτομία για τον Άγιο Νικόλαο αναμένεται να αποτελέσει η πίστα skate/bmx που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί με τη συνδρομή της ομάδας πρωτοβουλίας των skaters σε χώρο που προτείνεται από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, με την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται, το "skate park" θα αποτελέσει στο εξής ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους, οι οποίοι θα αθλούνται σε καθημερινή βάση, σε ένα χώρο κατασκευασμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα να διοργανώνουν επιδείξεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τους εκπροσώπους της ομάδας πρωτοβουλίας κ.κ. Μάριο Αρχαύλη και Παναγιώτη Γιακουμάκη, παρουσία και του προέδρου του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΝ) του Δήμου κ. Χάρη Αλεξάκη, προτάθηκαν χώροι εντός και εκτός του σχεδίου πόλης, οι οποίοι προσφέρονται για τη δημιουργία και ανάπτυξη αυτής της δράσης. Δεδομένων ωστόσο των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αναφορικά με τη σύνταξη της τεχνικής μελέτης, ο δήμαρχος, αν και δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος, ζήτησε από τους παριστάμενους τη συνδρομή της Ομοσπονδίας τους για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία με την ομάδα πρωτοβουλίας, αναζητείται ένας από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, προκειμένου τα παιδιά που ασχολούνται με το skate να μη δημιουργούν ζητήματα οχλήσεων μέσα στην πόλη.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, αν και αρχικά είχε προταθεί ο χώρος που προβλεπόταν για τη δημιουργία «ανοιχτού θεάτρου», για τη δημιουργία skate park, ωστόσο σήμερα- όπως είπε- με τη νέα χωροθέτηση της γέφυρας του Ξηροποτάμου, και τη συμπληρωματική απαλλοτρίωση ενός ακόμα κομματιού γης, προκύπτει μια έκταση ικανή για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Η έκταση που προτείνεται (εκτός σχεδίου) έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως ο ίδιος εξήγησε, αφού λόγω και του ποταμού (Ξηροπόταμος) έχει μια απόσταση από τις κατοικίες και δε θα χρειαστεί στο μέλλον να "ξηλωθούν" οι μόνιμες κατασκευές που θα δημιουργηθούν και να μεταφερθούν αλλού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το θέμα καλείται στο εξής να διαχειριστεί ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν και ιδιαίτερα το τμήμα που ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ ήδη υπάρχει η δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου από το Δήμο( ΣΑΤΑ, ίδιους πόρους), στη λογική της διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, όπως έγινε γνωστό, αναζητείται χώρος και στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης για τη δημιουργία ανάλογης δομής.

Σχόλια