Ειδήσεις

Μαριάς: Οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στα μνημόνια

Τον αναβρασμό που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας μετέφερε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκεμβρίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι η τρόικα καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας με το δυσβάσταχτο τρίτο μνημόνιο που επέβαλε.

Μιλώντας στη συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ο Νότης Μαριάς είπε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει οικονομικά τους φτωχοποιημένους Έλληνες, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στην κοινή αλιευτική πολιτική της Ε.Ε. επέκρινε την ανομοιογένεια, την πολυπλοκότητα και την αντιφατικότητα διατάξεων και κανόνων που - όπως είπε χαρακτηριστικά - είναι διάσπαρτοι σε 30 και πλέον Ειδικούς Κανονισμούς. Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε και τη διαφορετική μεταχείριση της Μεσογείου, την οποία η Επιτροπή στην πρόσφατη μελέτη της για τεχνικά μέτρα δε συμπεριέλαβε «λόγω της πολυπλοκότητάς της».

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έκανε λόγο για Ευρώπη δύο ταχυτήτων και είπε: «Θα πρέπει η Ε.Ε. να θεσπίζει ισότιμα μέτρα για όλες τις χώρες της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υποστηρίξει οικονομικά τους φτωχοποιημένους αλιείς της πατρίδας μου, της Ελλάδας, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν λόγω του δυσβάσταχτου τρίτου μνημονίου, που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, καταστρέφοντας τον πρωτογενή τομέα. Έναν πρωτογενή τομέα, όπου οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η πλήρης ομιλία του Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί

Σχόλια