Ειδήσεις

Η Νέα Δημοκρατία δε χρειάζεται και δεν πρέπει να έχει τοτέμ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στο ραδιοφωνικό σταθμό "ALPHA 98.9" και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Σπύρου Λάμπρου αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ζητώ από τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν γιατί η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται δημιουργική ανανέωση και θεωρώ ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να την καταφέρω», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει πια δημοσκοπική διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά καταρρέει. Όταν αποδειχθεί η κυβέρνηση ανεπαρκέστατη να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει απέναντι να βρεθεί μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ακόμη ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Δεν καταλαβαίνω πώς στελέχη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία βοηθούν την εσωκομματική διαδικασία με τις δημόσιες τοποθετήσεις που μιλούν για επαφές Καραμανλή - Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία δε χρειάζεται και δεν πρέπει να έχει τοτέμ. Κάθε πρώην πρωθυπουργός έχει να προσφέρει στον τόπο αλλά μέχρι εκεί. Έχουμε θεσμικά όργανα.

Η παθογένεια της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αντί να μιλάμε για ιδέες και αξίες αυτοπροσδιοριζόμαστε με βάση τις προσωπικές μας σχέσεις».

Ασκώντας κριτική, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πίσω παράλληλα προγράμματα και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση.

Πολύ καλά κάναμε και πιέσαμε την κυβέρνηση και αναδείξαμε ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναι ένα συνονθύλευμα ρουσφετολογικών διατάξεων και θα το πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλισε τη χώρα όταν κατέθεσε νομοσχέδιο μη κοστολογημένο χωρίς να έχει έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους».  

Αναφορικά με το χώρο της υγείας είπε: «Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν καρκινοπαθείς και ασθενείς με HIV που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζει λεφτά σε κολλητούς και φίλους;».

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «σε τρεις μήνες η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει», ενώ όπως είπε «σήμερα δεν είναι έτοιμη. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και δεν ενδιαφέρομαι για το πολιτικό κόστος.

Τρεις μήνες δούλεψα πολύ σκληρά, γύρισα όλη την Ελλάδα, άνοιξα την καρδιά μου και είπα αυτά που θέλω να πω και πιστεύω ότι είναι χρήσιμα για το κόμμα μου και με ήσυχη τη συνείδηση θέτω τις απόψεις μου και το βιογραφικό μου στην κρίση των πολιτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η κυβέρνηση άργησε να τοποθετηθεί ευθέως υπέρ της λογικής ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα. Ήταν πάγιο ελληνικό αίτημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το Ελσίνκι το 1999. Όταν η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων πρέπει να είμαστε καταρχήν θετικοί».

Σχόλια