default-image

Επί τάπητος τα θέματα σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Επί τάπητος τα θέματα σπουδαστών της ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανειλημμένες συναντήσεις με το προεδρείο της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ) έχει τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των φοιτητών σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, αλλά και θέματα σχετικά με τους χώρους που αναζητούνται ήδη από το Δήμο για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών, γεγονός που θα δώσει μια διαφορετική ώθηση και δυναμική για την ανάπτυξη της σχολής.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της τελευταίας συνάντησης, ενημέρωσε ότι ήδη ο Δήμος αντιμετώπισε κατά τον καλύτερο τρόπο το θέμα της σίτισης των οικονομικά αδύναμων σπουδαστών, που στο εξής θα στηρίζονται από τις δομές των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν), ενώ άμεσα, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Π.Ε.Δ Κρήτης καθώς και των διοικήσεων των Κ.Τ.Ε.Λ του νησιού, αναμένεται να βρεθεί λύση στο επίμαχο, όπως αποδεικνύεται, θέμα των μετακινήσεων των σπουδαστών τόσο του Πανεπιστημίου, των Τ.Ε.Ι, αλλά και των σχολών: Α.Σ.Τ.Ε.Κ-Τεχνικής Σχολής Ταυρωνίτη.

Αναφορικά με την παραχώρηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ, λύση την οποία προτάσσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές της σχολής, όπως έκανε γνωστό, ο κ. Ζερβός, σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ. Α.Ε κ. Γ.Τερζάκη, διαπιστώθηκε η θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα που έχει υποβάλει ο Δήμος για την παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου, ενώ αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις από το αρμόδιο Δ.Σ. της εταιρείας, μετά την εορταστική περίοδο που διανύουμε.

Εκπαιδευτικό υλικό

Αναφορικά με το αίτημα των φοιτητών της Α.Σ.Τ.Ε.Κ, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμά τους για συνεχή επιμόρφωση, διάθεση βιβλίων, εγχειριδίων και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την περαίωση των σπουδών τους, ο κ. Ζερβός ζήτησε από τους σπουδαστές να έρθουν σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους σπουδαστές της Ρόδου, προκειμένου από κοινού να αναζητηθεί το υλικό εκείνο, που με τη βοήθεια του Δήμου θα αναπαραχθεί και θα καλύψει τις ανάγκες τους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννα Κώτση, Μαρία Μιχαλά, Μιχάλης Σίσκος, καθώς και ο διοικητικός υπάλληλος της σχολής-αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Μιχάλης Λεμονής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News