default-image

Ημέρα Αγάπης την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Ημέρα Αγάπης την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγ. Νικολάου-ΕΛΜΕ Λασιθίου, οι μαθητικές κοινότητες και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνουν για 12η χρονιά την Ημέρα Αγάπης αυτή την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση αυτή, την οποία έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι, έχει σκοπό την ενίσχυση του «κουμπαρά της αγάπης», από τον οποίο καλύπτονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς όσες ανάγκες μαθητών και οικογενειών τους αναφέρουν πολίτες και κοινωνικοί φορείς του δήμου.

Στη φετινή Ημέρα Αγάπης η συμμετοχή των φορέων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Πέρα από τα Λύκεια και Γυμνάσια Αγίου Νικολάου και Κριτσάς συμμετέχουν: Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Μεραμβέλου-Οροπεδίου, Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλου, Οικογένειας ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" και Πολυτέκνων, αλλά και η ενορία Ευαγγελίστριας, ο Ερυθρός Σταυρός με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και τους Σαμαρείτες, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ιδιώτες, όπως τα στεγνοκαθαριστήρια "Κύκνος", η "Κρητική Μέλισσα" και το εργαστήριο "Sweet and simple"-χειροποίητες δημιουργίες. Τέλος, στον πάγκο του ΟΚΥΔΑΝ μας περιμένει μια πλούσια συλλογή βιβλίων αλλά και κατασκευές των παιδικών σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου.

Φέτος, εκτός των άλλων, στο χώρο του παζαριού θα υπάρχει και καλάθι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Σε αυτό θα συγκεντρώνονται είδη καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρο, χλωρίνη, απορρυπαντικό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες) και τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι κίτρινο, φρυγανιές, παξιμάδια, φάβα, ρεβίθια, φασόλια, δημητριακά, μαρμελάδα, μέλι, ψωμί για τοστ, μπισκότα).

Με χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο μελωδίες θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους επισκέπτες τα μαθητικά μουσικά σχήματα του 2ου Γυμνασίου, του 1ου και 2ου ΓΕΛ, η Παιδική και Νεανική Χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ, η Παιδική Χορωδία Ενορίας Ευαγγελίστριας, το μουσικό σχήμα της Νίκης Κασωτάκη, το κρητικό συγκρότημα των Χρύσανθου Μακράκη, Δημήτρη και Νίκου Μπρόκου, Γιάννη Χαλκιαδάκη και το λαϊκό των Μάνου Ατσαλή και Χρήστου Κωνσταντινέσκου, ενώ ρυθμούς ποπ και ροκ θα ακουστούν από τoν Γιώργο Ζερβαντωνάκη και τους "Paranormans". Τα μικρά κορίτσια της ρυθμικής του Γυμναστηρίου Winners αλλά και των σχολών χορού Σ. Μαυροφόρου, Γιαννίκου Ταμιωλάκη και Fuente θα συνεπάρουν τους επισκέπτες με το χορό τους. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η ΕΘΟΑΝ και μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλου θα διασκεδάσουν τους μικρούς φίλους με τα παιχνίδια τους.

«Και αν με όλα αυτά σας ανοίξει η όρεξη», αναφέρουν οι διοργανωτές, «μην ανησυχείτε! Σε διάφορους από τους πάγκους μας θα ετοιμάζονται ζεστές λιχουδιές, στη φουφού του καστανά μας θα βρείτε αχνιστά κάστανα, στον πάγκο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρούστα τις παραδοσιακές νεράτες μυζηθρόπιτες, ενώ μαζί μας θα είναι και η σχολή μαγειρικής Culinary Studies με γευστικές εκπλήξεις και όχι μόνο!

Όλα αυτά μαζί με άφθονο κέφι, ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα, κεράσματα, ευχές και παιχνίδια μας περιμένουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00-14:30 στην πλατεία της πόλης μας.

Για να νιώσουμε τη χαρά των εορτών και να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!».

Παράκληση

Οι διοργανωτές απευθύνουν παράκληση προς τους συμμετέχοντες στο φιλανθρωπικό παζάρι να αρκεστούν σε όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό πάγκων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «ο αριθμός των συμμετοχών είναι συγκινητικός, αλλά η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά που ανοίγουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα θα πρέπει να χωρέσει στα όρια της πλατείας μας! Κάθε φορέας λοιπόν που έχει δηλώσει συμμετοχή καλό θα ήταν να αρκεστεί στο μικρότερο δυνατό αριθμό πάγκων, όπως έχει προγραμματιστεί. Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για το ακριβές σημείο που θα τοποθετηθεί, για αυτό σας παρακαλούμε να είστε από τις 10:00 στο χώρο της πλατείας το πρωί της Κυριακής!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News