Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσες καταθέσεις στη δίκη Ρίχτερ

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη Ρίχτερ, με ενδιαφέρουσες καταθέσεις και τοποθετήσεις. Στη δίκη κατέθεσε ο δήμαρχος Κανδάνου κ. Περάκης, που τόνισε ότι το βιβλίο έχει ιστορικές ανακρίβειες, προσβλητικές αναφορές για τους Κρητικούς και αλλοίωση ακόμη και του πραγματικού αριθμού νεκρών στην Κάνδανο (όταν ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί που κατέστρεψαν το χωριό παραδέχονται ότι είναι 140 και όχι οι αριθμοί που δίνει Ρίχτερ στο βιβλίο του).

Ακολούθως ως μάρτυρας κατέθεσε ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών κ. Μουτσόπουλος, ο οποίος δικαιολόγησε πλήρως και την αναγόρευση του Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα και το δικαίωμα ενός ιστορικού να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, για τις οποίες - όπως είπε - δεν μπορεί να δικάζεται ούτε ο ίδιος ούτε το βιβλίο του.

Ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αυριανή ακροαματική διαδικασία, καθώς κατά πληροφορίες σε αυτήν ενδέχεται να καταθέσει πρώτος ο κ. Ανδρέας Στεργίου, βασικός εισηγητής για την αναγόρευση του Ρίχτερ που στο παρελθόν υπήρξε μεταπτυχιακός φοιτητής του κ. Ρίχτερ και λίγο καιρό μετά την αναγόρευση εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αύριο επίσης αναμένεται να καταθέσει η τότε αλλά και σημερινή πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών - επί των ημερών της έγινε η αναγόρευση - κ. Μαυρομούστακου.

Σχόλια