default-image

Η Λένα Μαντά αποκλειστικά στο "Καλό Μεσημέρι"

Κρήτη
Η Λένα Μαντά αποκλειστικά στο "Καλό Μεσημέρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήταν καλοκαίρι, ήμουν σε περιοδεία για το βιβλίο που είχε τότε κυκλοφορήσει, και εγώ γυρνούσα παντού με ένα μπλοκ και ένα στυλό στο χέρι, για να γράψω το "Όσα ήθελα να ζήσω"».

Έτσι ξεκίνησε για τη Λένα Μαντά η περιπέτεια του τελευταίου της βιβλίου "Όσα ήθελα να ζήσω", των εκδόσεων "Ψυχογιός".

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της "ΚΡΗΤΗ TV" "Καλό Μεσημέρι" μίλησε για σπίθα που της δημιούργησε την ανάγκη να γράψει το βιβλίο αυτό.

Εξομολογήθηκε στον Στέλιο Ζερβό και την Αγγελική Καλογεράκη ότι οι αναγνώστες της ζητούσαν πάντα να τους πει τι είχαν απογίνει οι ήρωες των μυθιστορημάτων της.

Αποφάσισε λοιπόν να τους δώσει και πάλι ζωή και να τους κάνει πρωταγωνιστές στα 12 διηγήματα που αποτελούν το νέο της βιβλίο.

Διάβασε και τα 12 βιβλία της, συνδέθηκε και πάλι με τους ήρωες που η ίδια έπλασε, οι οποίοι όμως μέσα στο χρόνο μοιάζουν να έχουν αποκτήσει δική τους υπόσταση. Πέρασε καλά, όπως χαρακτηριστικά είπε, ζώντας την εμπειρία να κάνει μια αναδρομή στο συγγραφικό της παρελθόν.

Μοιράστηκε με τους τηλεθεατές την καθημερινότητά της, περιγράφοντας το χώρο της, τη γωνιά που συγκεντρώνεται, διαβάζει και γράφει.

Ξεχωριστή θέση στο χώρο της έχουν τα «θυμητάρια» της, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα δώρα των αναγνωστών της, τα οποία φυλάει ως κόρη οφθαλμού. Είναι η δύναμή της, η έμπνευση και το κουράγιο της.

Για μια ακόμη φορά εκφράστηκε με λόγια αγάπης για το σύζυγό της, που πάντα τη στηρίζει και την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Μια σχέση ζωής, μια σχέση αγάπης που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζει να μένει ζωντανή, ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές της σε κάθε αλλαγή της ζωής τους.

Ο σύζυγός της είναι ο πρώτος της αναγνώστης και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της.

Η Λένα Μαντά παραμένει δημιουργική, λαμπερή και γεμάτη ζωντάνια.

Αφήνοντας πίσω της την περιπέτεια με τον καρκίνο, συνεχίζει την πορεία της χωρίς σκιές και με όρεξη για ζωή.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 η Λένα Μαντά παρουσιάζει το βιβλίο της "Όσα ήθελα να δώσω" στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης", στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News