default-image

Ισχυρή κεφαλαιακή βάση για την Παγκρήτια Τράπεζα

Κρήτη
Ισχυρή κεφαλαιακή βάση για την Παγκρήτια Τράπεζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με επενδυτές από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, εξασφάλισε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η τράπεζα, συγκεντρώθηκαν 69.171 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το στόχο των 61 εκατ., χάρη στην έντονη κινητοποίηση τόσο των ανθρώπων που κινούνται εντός και γύρω από την τράπεζα, όσο και της κρητικής κοινωνίας συνολικότερα.

Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας έχει ως εξής:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, με τη συγκέντρωση 69,171 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 61 εκατ. ευρώ.

Η νέα κεφαλαιακή βάση της τράπεζας είναι πλέον ιδιαίτερα ισχυρή, αποτελούμενη τόσο από επενδυτές της Κρήτης όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες από τους φορείς του τόπου και τις παραγωγικές τάξεις οδήγησε σε ουσιαστική ανταπόκριση στην αύξηση του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η τράπεζα να καταφέρει να διατηρήσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα ώστε, θωρακισμένη και αυτόνομη, να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού.

Μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος του παραπάνω ποσού, η τράπεζα αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία Αύξησης Κεφαλαίου προς την κατεύθυνση της πλήρους κάλυψης του στόχου.

Η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω του προέδρου της κ. Γιάννη Λεμπιδάκη και του αντιπροέδρου κ. Νίκου Μυρτάκη, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες στην Αύξηση, συνεταίρους, επιχειρηματίες, πελάτες απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και το προσωπικό της, για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία της Τράπεζας των Κρητικών. Θερμές ευχαριστίες επίσης στο σύμβουλο της Αύξησης Κεφαλαίου, StormHarbour Securities London, για την ουσιαστική τους συμβολή. Η Παγκρήτια καλεί όλους να συνεχίσουν με ζήλο και αισιοδοξία την προσπάθεια για την πλήρη κάλυψη του τελικού στόχου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News