default-image

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να τα αλλάξω όλα στη Ν.Δ.

Ελλάδα
Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να τα αλλάξω όλα στη Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διαδρομή του στον πολιτικό στίβο μέσα από κρίσιμα υπουργεία, αλλά και το αυτοδημιούργητο στοιχείο, καθώς, όπως λέει, δεν προέρχεται από "τζάκι", προβάλλει μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης ως βασικό επιχείρημα στην κούρσα της διαδοχής αλλά και ενώπιον των ψηφοφόρων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. μέσα από τη συνέντευξή του στη "Νέα Κρήτη" τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ απαντά και σε όσους του χρεώνουν ότι είναι "άνθρωπος του Σαμαρά". Παράλληλα υψώνει ακόμη περισσότερο το τείχος με το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο κόμμα, συμπληρώνοντας πως δεν πρέπει να είναι κοντά στην εξουσία.

Οι 3 λόγοι

Γιατί στις 20 Δεκέμβρη οι ψηφοφόροι να επιλέξουν εσάς και όχι έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους;

«Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι. Πρώτον, δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι, αλλά ούτε από το λεγόμενο "κομματικό σωλήνα". Έχω μάθει από πολύ μικρή ηλικία να εργάζομαι σκληρά. Ξέρω τι σημαίνει να εργάζεσαι για βιοποριστικούς λόγους και με περισσότερα από 20 χρόνια ένσημα σκληρής δουλειάς ξέρω τι σημαίνει μόχθος και αποτέλεσμα στη δουλειά σου. Άρα, είμαι ένας από εσάς.

Διαφορά δεύτερη. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής, μου εμπιστεύτηκαν πολύ κρίσιμες θέσεις, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας, και δεν άφησα ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη. Και στις δύο θητείες μου απέδειξα την όρεξη μου για δουλειά, την επιθυμία μου για προσφορά και την ικανότητά μου για αποτελεσματικό έργο.

Διαφορά τρίτη. Είμαι ο μόνος που επιμένω και κάνω την ιδεολογική σύγκρουση με την Αριστερά. Όχι γιατί είμαι πιο έξυπνος από τους άλλους, αλλά λόγω του χαρακτήρα μου και της ιδεολογίας μου».

«Θέλω να τα αλλάξω σχεδόν όλα»

Πιστεύετε ότι η Ν.Δ. χρειάζεται αλλαγές, ανατροπές ή να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν στο εσωτερικό της για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου;  

«Εάν εκλεγώ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να τα αλλάξω σχεδόν όλα. Τα μόνα που δε θα αλλάξουν είναι η ιδεολογική της ταυτότητα, τα σύμβολά της και το όνομά της. Όλα τα άλλα πρέπει να αλλάξουνε, όμως. Το πιο κύριο είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε την κοινωνία. Πρέπει να γίνουμε ξανά ένα βαθιά λαϊκό κόμμα. Πρέπει να αναγεννήσουμε τις οργανώσεις μας, να δώσουμε ευκαιρία στους νέους ανθρώπους, να αναδείξουμε νέα πρόσωπα. Να καταργήσουμε την επετηρίδα και να αξιολογήσουμε τα στελέχη μας».

Ο Αντ. Σαμαράς

Σας χρεώνουν ότι είστε «άνθρωπος του Σαμαρά», τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι έτσι η ανανέωση στη Ν.Δ. είναι αδύνατη ;

«Σέβομαι και εκτιμώ τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι φίλος μου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να ανανεώσει τη Νέα Δημοκρατία, έπεσε πάνω στη χρεωκοπία της χώρας και αυτό αναγκαστικά έμεινε πίσω. Όλα όσα λένε, λοιπόν, δε με αφορούν και δε με αγγίζουν. Είμαι ο Άδωνις Γεωργιάδης και θα κάνω αυτό που πιστεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης, το σωστό».

Εθνικό συμφέρον

Η εθνική προσπάθεια σταμάτησε το καλοκαίρι στην ψήφιση του τρίτου προγράμματος; Γιατί τώρα κλείνετε την πόρτα της συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα το εθνικό συμφέρον δεν είναι πάνω από το κομματικό;

«Πάντα το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, όχι το κομματικό συμφέρον. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Δείτε τι έκαναν με τους διοικητές των νοσοκομείων. Δείτε τι κάνουν με τους φόρους στους αγρότες. Δεν πρέπει να είναι κοντά στην εξουσία. Δεν μπορεί να έχουμε στην εξουσία ένα κόμμα που τη μέρα που έγιναν τα επεισόδια στην Αθήνα βάζουν το σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης να παίρνει τηλέφωνα για να αφήνει η Αστυνομία ελεύθερους αυτούς που έχει συλλάβει. Η Αστυνομία που διοικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι παράλογα πράγματα».

Ιδεολογικό στίγμα

Τίθεται θέμα ιδεολογικού αναπροσανατολισμού στη Ν.Δ. και αν ναι προς τα πού;

«Η Νέα Δημοκρατία από την ημέρα ιδρύσεώς της, 4 Οκτωβρίου 1974, από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και αυτό δεν αλλάζει αναλόγως με ποιον αρχηγό έχει στο τιμόνι. Αυτό που μπορεί να αλλάξει ο εκάστοτε αρχηγός είναι ο τρόπος και το ύφος με το οποίο η Νέα Δημοκρατία μάχεται για τις ιδέες της. Με εμένα θα έχει πολύ πιο ενεργητικό ύφος, θα δείχνει πιο νέα, πιο φρέσκια, θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Κατά τα λοιπά, οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των συνυποψηφίων μου δεν είναι και τόσο μεγάλες όσο φαντάζεστε».

«Εάν ο πρόεδρος κάνει καλά τη δουλειά του, η ενότητα είναι διασφαλισμένη»

Η θέση σας στη Ν.Δ., στο υποθετικό σενάριο που δεν εκλεγείτε πρόεδρος, ποια θα είναι;

«Είμαι βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας. Θα είμαι βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και θα ακολουθήσω τον όποιο ρόλο επιλέξει για εμένα ο νέος αρχηγός».

Ενότητα την επομένη των εκλογών. Ιδανική εκδοχή ή δύσκολη δουλειά για τον πρόεδρο;

«Εάν ο πρόεδρος κάνει καλά τη δουλειά του και δεν έχει μικροψυχία, η ενότητα είναι διασφαλισμένη. Εάν ένας πρόεδρος εκλεγεί και είναι μικρόψυχος, τότε βεβαίως μπορεί να διακινδυνεύσει η ενότητα. Πιστεύω, όμως, ότι θα γίνει το πρώτο».

Βλέπετε ορατό το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κομματικού φορέα από τα σπλάχνα της Ν.Δ. μετά τις εκλογές; Είναι άλλωστε μία φημολογία που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα...

«Δεν πιστεύω ότι έχει κανένα συμφέρον να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό και απορρίπτω αυτά τα σενάρια. Έχουμε όλοι συμφέρον να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά ισχυρή και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News