default-image

Προστασία Α' κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο

Ελλάδα
Προστασία Α' κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμεσα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Δημόσιο.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών κατάσχεσης, λόγω των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που από την 1η Νοεμβρίου 2015 έχουν τεθεί ξανά σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη νομοθεσία που αφορά τα "κόκκινα δάνεια" προς τις τράπεζες», το οποίο ψηφίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου. «Πολιτική μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια», τονίζει ακόμη το ΥΠΟΙΚ.

Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο θα ισχύσει, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα, για τα χρέη προς το Δημόσιο ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, δεσμεύεται ακόμη το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του. «Τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, βασίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, το οποίο νομοθετήθηκε πριν το 2015», σημειώνει ακόμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News