Ειδήσεις

Πιάνουν λαβράκια με την νέα λίστα

Τρεις εισαγγελείς διασταυρώνουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα στοιχεία που κατάσχεσαν με αυτά της λίστας της Ρηνανίας Βεστφαλίας, ενώ παίρνουν συνεχώς απαντήσεις και από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά το αίτημά τους για διαβίβαση όλων των εμβασμάτων που έγιναν από το 2000 μέχρι το 2015 στην ελβετική UBS.

Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν να φτιάξουν μία... υπερλίστα καταθετών στην ελβετική τράπεζα, η οποία τροφοδοτεί συνεχώς με στοιχεία τις αρχές. Από τις πρώτες ενδείξεις, μέσα στην λίστα υπάρχει... κάθε καρυδιάς καρύδι, με μέσον όρο καταθέσεων το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και επιχειρηματίες με έναν εξ' αυτών να κατέχει 12 εκατομμύρια και αρκετοί ακόμη με ...υψηλό αριθμό εκατομμυρίων, ενώ βρέθηκαν και δύο ηθοποιοί με 1,5 εκατομμύριο ο καθένας, δικηγόροι, γιατροί αλλά και μεγαλοδημοσιογράφοι.

Επόμενος στόχος, η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτο-καταγγελία, την αυθόρμητη δηλαδή παρουσία ενός καταθέτη στις αρχές, και την δήλωσή του ότι έχει «μαύρο» ποσό στην κατοχή του. Εάν το "ομολογήσει" πριν τον βρουν οι αρχές, τότε θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση αφού ο φόρος που θα πληρώσει δεν θα εμπεριέχει πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη, να δοθούν και άλλα κίνητρα, όπως για παράδειγμα εάν ο καταθέτης δεχθεί να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τότε ο φόρος θα "πέσει" ενώ την ίδια αντιμετώπιση θα έχει εάν αγοράσει ακίνητο ή εάν επιστρέψει όλο το ποσό σε εγχώρια τράπεζα...

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να έρθει μόνος του ο καταθέτης και να μην χρειαστεί να γίνει έλεγχος, γιατί δεν υπάρχουν.... ελεγκτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια