default-image

Ο Οδυσσέας Ζώρας νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη
Ο Οδυσσέας Ζώρας νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριολεκτικά στο νήμα κρίθηκε η εκλογή του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς ο Οδυσσέας Ζώρας, επικράτησε με 180 ψήφους έναντι 174 της κ. Ελένης Παπαδάκη.

Ο Οδυσσέας Ζώρας εξελέγη με τον τρόπο αυτό νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Ζώρας είχε λάβει 129 ψήφους και η κ. Παπαδάκη 138, ενώ ο κ. Χουρδάκης που αποκλείστηκε λαμβάνοντας 77 ψήφους.

Ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης προέρχεται από την Ιατρική Σχολή της οποίας υπήρξε και πρόεδρος και σύμφωνα με το αποτέλεσμα, έστω και οριακά, οι περισσότεροι από τους εκλέκτορες του κ. Χουρδάκη φαίνεται ότι κινήθηκαν προς την πλευρά του.

Σημειώνεται τέλος ότι και τις δύο ημέρες το λευκό, το άκυρο και η αποχή κινήθηκαν κοντά στο 40%.

Να σημειώσουμε ότι η επικράτηση του κ. Ζώρα θεωρείται εν πολλοίς "έκπληξη" και "ανατροπή", καθώς εκκινούσε στην κούρσα ως "αουτσάιντερ", έχοντας μάλιστα στην πλάτη του ήδη μια αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί πρύτανης με αντίπαλο τον κ. Στεφάνου.

Αυτή η ανατροπή πιστώνεται προσωπικά στον κ. Ζώρα, που αυτή τη φορά έπεισε το εκλεκτορικό σώμα για την καταλληλότητά του.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_9h0qlg4c/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News