default-image

Θ. Βρέντζου για τη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων

Κρήτη
Θ. Βρέντζου για τη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμία απολύτως ανάμειξη» δεν έχει η Περιφέρεια Κρήτης στη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων, δήλωσε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενούς Τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η οποία πρόσθεσε πως στη διαδικασία αυτή αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι σε «ανοιχτή» γραμμή με το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε με τις ενστάσεις να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των παραγωγών.

Αναλυτικά η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: «Με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθαρίζουμε ότι η Περιφέρεια στη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων για την Κρήτη δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη. Η κατανομή των βοσκοτόπων έγινε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης από τον Οκτώβριο του 2014 πρωτοστάτησε σε συναντήσεις στο υπουργείο τονίζοντας ότι άμεσα θα έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων και των διαχειριστικών σχεδίων».

Όπως πρόσθεσε η κ. Βρέντζου, «περιμένουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα οδηγίες για τη διαδικασία των ενστάσεων που αφορά την έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων όπως επίσης πώς θα γίνει η διαχείριση των προβλημάτων της πληρωμής σε τοπικό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News