Ειδήσεις

Το πάρκο της εγκατάλειψης στη λεωφόρο Εφόδου

Κατεστραμμένες κούνιες, διαλυμένα παιχνίδια, ξηλωμένες μπασκέτες και μια σφραγισμένη είσοδος. Αυτές είναι οι εικόνες που χαρακτηρίζουν το πάρκο αναψυχής κατά μήκος των τειχών στην Εφόδου.

Μια πολύ μεγάλη έκταση, που διαμορφώθηκε υπέροχα πριν μερικά χρόνια για να αποτελεί σημείο συνάντησης, βόλτας και παιχνιδιού, σήμερα έχει την εικόνα της καταστροφής και της πλήρους εγκατάλειψης.

Οι γνωστοί βάνδαλοι, που αρέσκονται να καταστρέφουν κάθε δημόσια περιουσία, ακόμη και αυτή που έχει δημιουργηθεί για την αναψυχή των ίδιων των πολιτών και των παιδιών, έβαλαν και εδώ τη σφραγίδα τους.

Η εικόνα είναι γνώριμη για τους κατοίκους της περιοχής, μιας και οι χώροι της παιδικής χαράς και του γηπέδου μπάσκετ για πολύ λίγο κατάφεραν να μείνουν ακέραιοι, όπως τους παρέδωσαν τα συνεργεία του Δήμου.

Σήμερα η κύρια είσοδος έχει σφραγιστεί πρόχειρα, κυρίως για να αποτρέψει τους μηχανόβιους να μπαίνουν στο χώρο με τα δίκυκλα και να προκαλούν περαιτέρω καταστροφές και ηχορύπανση.

Απορίας άξιο είναι πώς έχουν μείνει ακόμη αλώβητα τα αρχαία ελαιόδεντρα που έχει μεταφυτεύσει στο σημείο το Δίκτυο Διάσωσης Αρχαίων Ελαιόδενδρων.

Το μερίδιο ευθύνης για τις καταστροφές βαρύνει αποκλειστικά τους κανίβαλους που απογύμνωσαν το χώρο. Και καμία δημοτική Αρχή δεν μπορεί να βάλει χωροφύλακα πάνω από κάθε πολίτη για να αποτρέψει βάρβαρες συμπεριφορές.

Ο Δήμος έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει το πάρκο, δεδομένου ωστόσο ότι τα κονδύλια είναι συρρικνωμένα, οφείλει τουλάχιστον να απομακρύνει ό,τι έχει απομείνει για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Σχόλια