Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο αγώνας των απολυμένων της ανακύκλωσης

Συνεχίζει τον αγώνα στήριξης προς τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία σε νέα της ανακοίνωση κάνει λόγο για παθητική στάση των εκπροσώπων των δημοτικών Αρχών στην ασυδοσία της εταιρείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα των απολυμένων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «46η μέρα από την έναρξη των κινητοποιήσεών μας χθες και τη "γιορτάσαμε" μαχητικά μαζί με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα διαδηλώνοντας με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στη νέα δόση προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναδηλώσει, στο δικό μας αγώνα για δουλειά με δικαιώματα πρέπει όλη η εργατική τάξη να βρει την αντανάκλασή της.

Χθες, επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Αρχανών-Αστερουσίων. Για ακόμη μια φορά, αν και εκφράστηκαν οι δηλώσεις συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών κράτησαν παθητική στάση απέναντι στην εταιρεία και στην ασυδοσία της, επικαλούμενοι ότι λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν οι Δήμοι αφού και "το ίδιο το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να σταματήσει αυτή την αυθαιρεσία".

Έπειτα από μια έντονη συζήτηση και την επιμονή των εργαζομένων, δεσμευτήκαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για μια συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας, ώστε να προσληφθούν όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι και να λυθεί το πρόβλημα των ανακυκλώσιμων που καταλήγουν στις χωματερές».

Σχόλια