Ειδήσεις

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων στη σχολή γονέων

Ολοκληρώθηκε και αυτή τη χρονιά με επιτυχία ο κύκλος των συναντήσεων της σχολής γονέων που οργανώθηκε από τη συμβουλευτική μονάδα εφήβων του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες-γονείς έμειναν ικανοποιημένοι από τα θέματα που αναπτύχθηκαν γύρω από τις εξαρτήσεις και τους τρόπους πρόληψης στην εφηβική ηλικία (ανησυχητικά σημάδια, αιτιολογία χρήσης ουσιών - κατάχρηση διαδικτύου, τρόποι αντιμετώπισης). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα γύρω από την εφηβική ηλικία και τους τρόπους επικοινωνίας με τον έφηβο, τα όρια και το ρόλο των γονιών στην συναισθηματική ωρίμανση του εφήβου.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν νέους τρόπους προσέγγισης του παιδιού τους και ικανοποιήθηκαν πολύ που δούλεψαν μέσα στις ομάδες με βιωματικό τρόπο. Βοηθήθηκαν να κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά, να ανασύρουν γνώσεις που έχουν μέσα τους και να χτίσουν νέες γέφυρες επικοινωνίας με το παιδί τους.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 δήλωσαν τα ακόλουθα:

«Εμείς οι γονείς, στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι στο ρόλο μας, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της συμβουλευτικής μονάδας εφήβων του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" για να παρακολουθήσουμε τη σχολή γονέων. Με την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας και με βιωματικό τρόπο, καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να δούμε καθρεπτισμένες τις αντιδράσεις μας και να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, που επηρεάζει τη ζωή των παιδιών μας. Η ανταλλαγή εμπειριών μας απενοχοποίησε και μας ενίσχυσε στο γονεϊκό μας ρόλο.

Μέσα από τις συναντήσεις μας κατανοήσαμε καλύτερα τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εφηβείας. Ενημερωθήκαμε για σημαντικά θέματα γύρω από τις εξαρτήσεις, τα όρια, την επικοινωνία και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Μοιραστήκαμε κοινές ανησυχίες και εμπειρίες. Καταθέσαμε κομμάτια του εαυτού μας και της ψυχής μας. Τέλος μέσα από αυτή τη διαδικασία, γεννήθηκαν νέες φιλίες».

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος συναντήσεων από τη συμβουλευτική μονάδα εφήβων.

Σχόλια