default-image

"Η λύση για τον Εργοτέλη ήταν το καλοκαίρι"

Ποδόσφαιρο
"Η λύση για τον Εργοτέλη ήταν το καλοκαίρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Όλο αυτό που συμβαίνει στον Εργοτέλη, ήταν γνωστό από το καλοκαίρι και είχε αναλυθεί υπέρ το δέον στη γενική συνέλευση. Ο κ. Παπουτσάκης, ως μεγαλομέτοχος ανέλαβε τη βαριά ευθύνη και υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν λύσεις από χρήματα που θα μπουν στο ταμείο. Τώρα βρισκόμαστε σε αδιέξοδο», τόνισε μεταξύ άλλων στη «Μικτή Ζώνη» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και σπουδαίος «κανονιέρης» του Εργοτέλη Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Ελπίζω να βρεθούν χρήματα, διαφορετικά η ζημιά θα είναι μεγάλη», υποστήριξε μιλώντας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Εργοτέλη, τονίζοντας με έμφαση: «Η λύση ήταν καλοκαίρι, όπως αυτή που ακολούθησε ο ΟΦΗ», επισημαίνοντας ότι, αν ο Εργοτέλης αποχωρήσει τώρα από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League, θα πρέπει να μετρήσει πολύ τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει από τη νέα νομοθεσία, που επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις και στο σωματείο και στους παράγοντες που μετέχουν στην ΠΑΕ.

Ιδού τι αναφέρει ο ΚΑΠ επαγγελματικών πρωταθλημάτων στο άρθρο 3 για την αποχώρηση ομάδας από πρωτάθλημα σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση: «Τιμωρείται με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού, με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει και με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα αυτή είναι ΠΑΕ και χίλια (1.000,00) ευρώ. Επίσης, οι μέτοχοι και τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ δε δικαιούνται για την επόμενη πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στη μετοχική σύνθεση ή τη διοίκηση ΠΑΕ ή Σωματείου».

Συν το ότι τα χρέη θα ακολουθούν την ΠΑΕ, εφόσον το σωματείο επιστρέψει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα! Όλο αυτό τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο κι αν προστεθούν οι επιβαρύνσεις από το νόμο Κοντονή για τα χρέη, ζήσε Μάη μου... Έτσι, δείχνει μονόδρομος να υποστηριχθεί η παραμονή της ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News