Ειδήσεις

Γ. Μαστοράκης: Στροφή στο τουριστικό μας προφίλ

Στροφή στο τουριστικό προφίλ για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, την προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της ιστορίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος επιχειρεί ο Δήμος Χερσονήσου με τη δημιουργία και του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη στο Ράδιο 9,84 θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση επί των προτάσεων που θα κατατεθούν και η διεκδίκηση από την Πολιτεία κονδυλίων για σειρά παρεμβάσεων προς όφελος κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικοί κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο αναλαμβάνουν να αποτινάξουν τις ταμπέλες του αλκοολοτουρισμού και του σεξοτουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου και των Μαλίων, αναδιαμορφώνοντας το τουριστικό προφίλ του Δήμου Χερσονήσου, μέσα από την εκπόνηση στρατηγικών κατευθύνσεων.

Πρόκειται για την εταιρεία TOPOSOPHY, επιχειρηματική μονάδα του ομίλου ATCOM. Το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο έχει εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, έχοντας αποδείξει στην πράξη την αποτελεσματικότητά του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση εργασίας με τουριστικούς φορείς στα Μάλια, με απώτερο στόχο ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού του Δήμου Χερσονήσου να αποτελέσει το συντονιστικό όργανο όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού, τη δημιουργία σταθερών θέσεων απασχόλησης και την υποστήριξη της τουριστικής δραστηριότητας με όρους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - ο αερολιμενάρχης, κ. Πλιάκας, ο κ. Στρατάκης από τον ΕΟΤ, ο κ. Τσόρβας από το Τμήμα Τουρισμού του Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι κ.κ. Χαλκιαδάκης και Φουντουλάκης από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Πελεκανάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης και πλήθος ακόμη εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Σχόλια