default-image

Στο Εφετείο σήμερα η υπόθεση κλοπής πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Στο Εφετείο σήμερα η υπόθεση κλοπής πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει σήμερα η υπόθεση της απίστευτης κομπίνας που είχε στηθεί πριν από περισσότερα από 10 χρόνια στο ΠΑΓΝΗ, με την κλοπή τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσουν συνολικά 17 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση οικονομικής ζημίας ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόκειται για πέντε θερμαστές, υπαλλήλους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς και 12 οδηγούς βυτιοφόρων οχημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 17 που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη παρακρατούσαν σημαντικό μέρος από τη συνολική ποσότητα του πετρελαίου, την οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε τρίτους...

Η κομπίνα φέρεται να διήρκεσε από το 2000 έως το 2005. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να παρακράτησαν το 2000 335.000 λίτρα πετρελαίου, το 2001 423.792 λίτρα, το 2002 605.000 λίτρα, το 2003 115.168 λίτρα, ενώ από το 2004 μέχρι και το 2005 κατηγορούνται ότι έκλεψαν περίπου 1 εκατομμύριο λίτρα πετρέλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο στάδιο οι ελεγχόμενοι για την απάτη ολκής ήταν πάρα πολύ περισσότεροι. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι οι συνολικά 112 διοικητικοί υπάλληλοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι ήταν μέλη των επιτροπών παραλαβής του καυσίμου, δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί επακριβώς για τη διαδικασία την οποία έπρεπε να τηρήσουν.

Η πολύκροτη δίκη είχε προσδιοριστεί για τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα, λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News