Ειδήσεις

Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας εργαζόμενος κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας.

Πρόκειται για μετανάστη, ο οποίος - σύμφωνα πάντα με τη σχετική καταγγελία - την περασμένη Πέμπτη έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης". Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων γίνεται λόγος για «ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας», καθώς και ότι «οι εργοδότες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υπεύθυνοι για την υγεία των εργαζομένων».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος εργάτης κατασκευαστικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Χανίων, πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά. Ο συνάδελφος ήταν μετανάστης και ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο, παλεύοντας για το μεροκάματο. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τους και οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, καθώς και να παρέχουν τα μέσα ατομικής προστασίας σε αυτούς.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν καθημερινά τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, χάριν της δημοσιονομικής "προσαρμογής" και της "ανταγωνιστικότητας" των επιχειρήσεων. Πολιτικές που επέβαλαν εντατικοποίηση της εργασίας, κουτσούρεψαν μισθούς, διέλυσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκτόξευσαν στα ύψη την ανεργία και τη μαύρη εργασία, αποδυνάμωσαν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς κι έστρωσαν με κάθε τρόπο το έδαφος στα ντόπια και ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα, ώστε να παρελαύνουν πάνω στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων δε θα πάψει ν' αγωνίζεται για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών που γύρισαν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω.

Η πρώτιστη όμως και κυρίαρχη διεκδίκηση στον αγώνα μας αυτό θα είναι πάντοτε το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους μετά τη δουλειά.

Ευχόμαστε για άλλη μία φορά να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα».

Σχόλια