Ειδήσεις

Είχε "τρυπώσει" σε 40 σπίτια στο Ηράκλειο σε 3 μήνες

Στην εξιχνίαση συνολικά 40 υποθέσεων διαρρήξεων σπιτιών - με λεία χρήματα και αντικείμενα αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ - που είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, οι έρευνες των αστυνομικών έδειξαν ότι πίσω από τις δεκάδες περιπτώσεις διαρρήξεων, οι οποίες έγιναν μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2015, "κρύβεται" ένας 31χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος είχε και συνεργό, ο οποίος, ωστόσο, αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές. Όπως προέκυψε, ο 31χρονος, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, έμπαινε μαζί με το συνεργό του στα σπίτια ανυποψίαστων Ηρακλειωτών κι έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η λεία τους περιλάμβανε, εκτός από χρήματα, κοσμήματα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, tablet, μια τηλεόραση, γυαλιά ηλίου, ρούχα, αλλά και προσωπικά έγγραφα.

Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται, μάλιστα, ότι αγγίζει τις 210.000 ευρώ.

Σε βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σχόλια