Ειδήσεις

Μ. Κουμαντάκης: Άσχημες οι συνθήκες για το ελληνικό Επιχειρείν

Πλήγμα για την αγορά η νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου που "πετά" εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων όλους όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν εντός 30 ημερών τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, από σήμερα, δηλώνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ληξιπρόθεσμες ακολουθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις και ότι από 1ης Ιουλίου του 2016 το περιθώριο μειώνεται στις 15 ημέρες.

Πλήγμα για τον ίδιο και οι εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια που απλά περνούν σε ξένα χέρια τις περιουσίες των Ελλήνων.

Χάνουν τις 100 δόσεις όσοι δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου "πετά" εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων όσους δεν εξοφλούν ή δε ρυθμίζουν εντός 30 ημερών νέες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Βάσει της διάταξης, όσοι οφειλέτες έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις είναι υποχρεωμένοι να εξοφλούν ή να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, βγαίνουν αυτόματα από την ρύθμιση των 100 δόσεων και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η αλλαγή αυτή ισχύει για νέες φορολογικές οφειλές που θα προκύψουν μετά την 15η Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, δεν πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, θα έχει περιθώριο 30 ημερών είτε να εξοφλήσει την οφειλή του αυτή, είτε να την εντάξει στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Εάν δεν το κάνει, τότε θα χάνει τη ρύθμιση των άλλων οφειλών του βάσει των 100 δόσεων.

Από 1ης Ιουλίου 2016, τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά, καθώς το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών περιορίζεται σε 15 ημέρες.

Σχόλια