default-image

Κοντά στην ανακεφαλαιοποίηση η Παγκρήτια Τράπεζα

Κρήτη
Κοντά στην ανακεφαλαιοποίηση η Παγκρήτια Τράπεζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ισχύς εν τη ενώσει για την Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία φαίνεται ότι, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που έχει γίνει, κινείται κοντά στο στόχο της ολοκλήρωσης της πολυπόθητης ανακεφαλαιοποίησης, η οποία έχει πάρει χαρακτηριστικά σωτηρίας για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες δίνεται μια πραγματική μάχη σε Αθήνα και Κρήτη για την εξεύρεση κεφαλαίων ώστε να συγκεντρωθούν τα 60 εκατ. ευρώ που απαιτούνται. Iσχυροί οικονομικοί παράγοντες φέρονται να έχουν δεχθεί ήδη να στηρίξουν την τράπεζα αφού έχουν πειστεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας και αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής, Νίκο Μυρτάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ότι η προσπάθεια αξίζει και διαθέτει όλες τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Αύριο λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και έτσι μαζί με τις επαφές στην Αθήνα κορυφώνεται το ενδιαφέρον και επί κρητικού εδάφους προκειμένου επιχειρηματίες του νησιού να στηρίξουν την τράπεζα.

Από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, απ' όπου ξεκίνησε δυναμικά το όλο εγχείρημα της δημιουργίας και μετέπειτα ισχυρής παρουσίας της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην αγορά της Κρήτης, ο πρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της προετρέψαν χθες Δευτέρα τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην ανακεφαλοποίησή της, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Για τη μάχη που δίνει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει στο πλευρό της τα Επιμελητήρια, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και σύσσωμο τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του νησιού, που εδώ και δύο δεκαετίες στηρίζονται έμπρακτα είτε μέσω των ευνοϊκών επιτοκίων είτε χρηματοδοτήσεων, είτε άλλων συνεργασιών.

Όλοι μαζί πλέον συστρατεύονται για να παραμείνει ο συνεταιριστικός χαρακτήρας της τράπεζας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει σε ξένα funds, γι' αυτό και η αυριανή ημέρα χαρακτηρίζεται ιστορική για την Παγκρήτια Τράπεζα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News