Ειδήσεις

Επίκαιρη ερώτηση για το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου

Συνεχίζουν να ισχύουν τα προβλήματα στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου, παρά τις ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα.

Συγκεκριμένα, στις 27/10/2015 κατατέθηκε η με αρ. πρωτ. 597 ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό με θέμα "Κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού". Σύμφωνα με τον ερωτώντα βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, «η γραπτή απάντηση που δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν απαντά στο ερώτημα με βάση τα επίσημα στοιχεία και γι' αυτό την καταθέτουμε για συζήτηση ως επίκαιρη ερώτηση, μιας και συνεχίζουν να ισχύουν τα μεγάλα προβλήματα στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου».

Όπως αναφέρει ο κ. Συντυχάκης στην επίκαιρη ερώτησή του, «το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω υποχρηματοδότησης και χρόνιων ελλείψεων σε αναγκαίο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Είναι το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης με σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό και δυναμικότητας πολλών ασθενών. Εξυπηρετεί άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βοηθάει και εκπαιδεύει τους ασθενείς στην κοινωνική τους ένταξη, στην αυτόνομη διαβίωση, προσφέρει εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και πολλές άλλες φροντίδες αποκατάστασης.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των μονάδων Υγείας ως αποτέλεσμα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνητικών πολιτικών στρέφονται εναντίον των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η περίπτωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου το επιβεβαιώνει με τραγικό, αλλά πολύ σαφή τρόπο».

Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να εξασφαλίσει για το ΚΕΦΙΑΠ τη χρηματοδότηση και την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, καλύπτοντας τις πραγματικές δυνατότητες του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σχόλια