Ειδήσεις

Οι δανειστές θέλουν μόνιμες δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα

Για το προσχέδιο που ετοίμασε και συζητά η Κομισιόν αναφορικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Σώματος Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλάκων μίλησε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 11 Δεκεμβρίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

«Η Σένγκεν χρησιμοποιείται πλέον ως πρόσχημα από τις δυνάμεις των δανειστών, προκειμένου να υπάρξει μία μόνιμη παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα, η οποία να τα διαχειρίζεται πλέον με αυτοτελή δικαιώματα, ακόμη και κόντρα στις επιθυμίες κρατών-μελών κι εν προκειμένω της Ελλάδας», είπε ο κ. Μαριάς στο Real FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανόλη Κοττάκη.

Εξηγώντας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής την προϊστορία του σχεδίου αυτού είπε: «Τίποτα δεν είναι κρυφό. Η Μέρκελ μίλησε εδώ και δύο μήνες για κοινή ελληνοτουρκική συνεργασία για να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση», σημείωσε ο Νότης Μαριάς, «και το κατήγγειλα, ήταν όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βέμπερ είπε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Ελλάδα συνοριοφύλακες και αστυνομικοί, Γάλλοι, Γερμανοί ή άλλοι Ευρωπαίοι, και μάλιστα συνοριοφύλακες από τη Βαυαρία (ένα ειδικό Σώμα στρατοχωροφυλακής) για να επιτηρούν τα 190 χλμ. ελληνοτουρκικών συνόρων κι εκεί σιγοντάρισε κι ο Φέρχοφστατ, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελληνικά σύνορα αλλά ευρωπαϊκά. Προχθές εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών είπε ότι η Ελλάδα, μπαίνοντας στη Σένγκεν, έχει ήδη εκχωρήσει τα σύνορά της. Άρα λοιπόν, αυτό που επιχειρούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι πολύ επικίνδυνο».

Συμπερασματικά ο Νότης Μαριάς είπε: «Δήλωσα ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, γιατί η ζημιά που θα υποστούμε παραμένοντας και αφήνοντας σε ξένες δυνάμεις να ελέγχουν τα σύνορά μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα όποια -λίγα- θετικά στοιχεία που έχουμε, όντας μέσα στη Συνθήκη. Οι δανειστές θα ήθελαν να έχουν μόνιμες δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα, γιατί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα δε θα "βγει", θα αμφισβητηθούν τα υποτιθέμενα δανεικά και τότε θέλουν να είναι εδώ, για να μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους».

Σχόλια