Ειδήσεις

Ευκαιρία για τα νέα ταλέντα το Global Game Jam

Ένα σπουδαίο γεγονός στο χώρο του game design & development αναμένεται να πραγματοποιηθεί 29-31 Ιανουαρίου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το Global Game Jam, που αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός δημιουργίας παιχνιδιών και το οποίο έρχεται στο νησί μας για πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης (48 ώρες), οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες (έως 4 άτομα) και καλούνται να φτιάξουν από το μηδέν ένα video game ή ένα board game (επιτραπέζιο) πάνω σε συγκεκριμένη θεματική η οποία τους ανακοινώνεται κατά την έναρξη και είναι κοινή για όλες τις χώρες, αφού το γεγονός πραγματοποιείται τις ίδιες ημερομηνίες και την ίδια ώρα (τοπική) σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη λήξη της διοργάνωσης, όλα τα παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί παραδίδονται στους διοργανωτές και αναρτώνται στην κεντρική σελίδα του Global Game Jam.

Η συμμετοχή στο Global Game Jam είναι δωρεάν, αφορά σε όλους και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

«Φιλοσοφία του Global Game Jam είναι η καινοτομία, ο πειραματισμός και η συνεργασία», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τη Μαίρη Καριωτάκη μια εκ των διοργανωτριών, η κ. Ρένια Παπαθανασίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το Global Game Jam είναι «ιδανική εκδήλωση για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του game design & development».

Ακούστε όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης:

Σχόλια