Ειδήσεις

Να μειωθούν οι χρεώσεις για τη χρήση πλαστικού χρήματος

Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά τη μείωση των χρεώσεων για τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«O αριθμός των συναλλαγών με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και μέσω e-banking αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς αλλά το κόστος χρήσης τους παραμένει υψηλό. Επίσης, το κόστος των εμβασμάτων, μέσω e-banking, θα πρέπει αναλόγως να μειώνεται όσο αυξάνεται ο όγκος των υποχρεωτικών πλέον διαδικτυακών συναλλαγών.

Από το Μάρτιο του 2015 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε (κανονισμός 2015/751) τον καθορισμό πλαφόν στις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες για χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και από τις 9 Δεκεμβρίου τίθενται σε ισχύ και τα άρθρα 3,4,6 και 12, σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες δε θα μπορούν να χρεώνουν τα καταστήματα πάνω από 0,2% για την αποδοχή χρεωστικής κάρτας και πάνω από 0,3% για την πιστωτική κάρτα.

Επειδή όσο η χρήση των καρτών αυξάνεται, το κόστος πρέπει να μειώνεται, προς όφελος των ελληνικών τραπεζών, των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών και

Επειδή η χρήση του e-banking και του πλαστικού χρήματος στις καθημερινές συναλλαγές μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φοροδιαφυγής αλλά και να οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία και

Επειδή με απόφαση μου ως αρμόδιος υφυπουργός κατήργησα δέκα (10) καταχρηστικούς όρους και χρεώσεις τραπεζών

Ερωτάστε, κύριε υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να μειωθούν ή να μηδενιστούν οι χρεώσεις στη χρήση πλαστικού χρήματος και συναλλαγών μέσω e-banking;».

Σχόλια