default-image

Ανθρωπιστική βοήθεια για πρόσφυγες από το 15ο Δημοτικό

Κρήτη
Ανθρωπιστική βοήθεια για πρόσφυγες από το 15ο Δημοτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου παρακολουθούν όλο αυτόν τον καιρό το δράμα των προσφύγων, που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη χώρα τους.

Έτσι, μετά από έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Ηρακλείου), αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκέντρωση βασικών ειδών ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες της μεγάλης προσφυγικής ροής στην πατρίδα μας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των οικογενειών των μαθητών μας στο κάλεσμα του σχολείουγια ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες. Συγκεντρώθηκαν 108 συσκευασίες βασικών ειδών (χρειάστηκαν δύο δρομολόγια για τη μεταφορά τους) που παρέλαβε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Τμήμα Ηρακλείου), για να προωθηθούν στον προορισμό τους και να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων αυτών, που επέλεξαν την αναγκαστική φυγή από τις εστίες τους για να σώσουν τα μέλη των οικογενειών τους από τον εμφύλιο που πλήττει τη χώρα τους».

Τα είδη πρώτης ανάγκης που ζητήθηκαν κυρίως είναι:

-Ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, βρεφικά (αδιάβροχα, ζεστά μπουφάν, αντιανεμικά, ισοθερμικά, αρκεί να είναι καθαρά, σε άριστη κατάσταση ή καινούργια. Είναι αυτονόητο ότι τα εσώρουχα και οι κάλτσες πρέπει να είναι μόνο καινούργια).

-Παπούτσια όλων των ηλικιών (πεζοπορίας ή γαλότσες, σε άριστη κατάσταση).

-Κουβέρτες (κατά προτίμηση τύπου φλις) και υπνόσακοι (καινούργιοι).

-Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, υγρομάντιλα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, κ.λπ.).

-Βρεφικά είδη (βρεφικές τροφές, μπιμπερό, μωρομάντιλα, πάνες διαφόρων μεγεθών κ.λπ.).

-Ξηρά τροφή, έτοιμη για κατανάλωση (γάλα, μαρμελάδα, φρυγανιές, μπισκότα, παστέλια, κράκερς, σταφίδες, τσάι, πόσιμο νερό κ.λπ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News