default-image

Βοήθεια στην Κρήτη... από τη Νορβηγία

Κρήτη
Βοήθεια στην Κρήτη... από τη Νορβηγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η Κρήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας". Έτσι ονομάζεται το γκρουπ που έχουν δημιουργήσει στο facebook δύο Νορβηγίδες, μόνιμες κάτοικοι Κρήτης, οι οποίες τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούν σπουδαία καμπάνια υπέρ του νησιού μας και γενικότερα της χώρας μας.  

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με διπλό σκοπό: Αφενός να εναντιωθεί στη δυσφήμιση που δέχεται η χώρα μας από μεγάλη μερίδα των διεθνών ΜΜΕ και έχει ως αποτέλεσμα την αρνητική αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους πολίτες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών κι αφετέρου να βοηθήσει στην πράξη τους οικονομικά ασθενέστερους Κρητικούς, προσφέροντάς τους αγαθά τα οποία έχουν ανάγκη.

Το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελείται «αθόρυβα» το τελευταίο διάστημα είναι τεράστιο. Μέσω της άψογης συνεργασίας των Νορβηγίδων που διαμένουν μόνιμα στα Χανιά, με το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Βάμου, έχει γίνει ο καταρτισμός μιας λίστας των ειδών που χρειάζονται οι κάτοικοι των χωριών στον Αποκόρωνα, οι οποίοι μαστίζονται από τη δίνη της οικονομικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.

Πώς, ωστόσο, μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους ενδιαφερόμενοι; Είτε αποστέλλοντας τα αγαθά ταχυδρομικά από το εξωτερικό (ο κύριος όγκος προέρχεται από τη Νορβηγία, αλλά υπάρχει σημαντική βοήθεια κι από άλλες χώρες, όπως η Αγγλία), είτε όσον αφορά κατοίκους της Κρήτης, ντόπιους ή ξένους, οι οποίοι αγοράζουν, ή δημιουργούν οι ίδιοι τα αγαθά για τα οποία υπάρχει ζήτηση και τα παραδίδουν χέρι με χέρι σε έναν από τους φορείς που «τρέχουν» την προσπάθεια.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα αγοράστηκαν από κατάστημα της πόλης των Χανίων συνολικά 76 ζευγάρια παπουτσάκια τα οποία μέσα στις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν σε παιδιά των χωριών της περιοχής. Εξάλλου, προ ημερών αγοράστηκαν και τρία κρεβάτια, τα οποία σύντομα θα δοθούν σε ευπαθείς οικογένειες, τα παιδιά των οποίων κοιμούνται κατάχαμα... Όπως αναφέρουν μάλιστα στη "Νέα Κρήτη" εθελοντές που ασχολούνται με το εγχείρημα, κατά καιρούς φτάνουν στα Χανιά διάφορα προϊόντα, όπως μωρομάντιλα, πάνες και φυσικά τρόφιμα, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου οι αλληλέγγυοι πλέκουν μόνοι τους ρούχα, όπως σκουφάκια και κάλτσες και τα στέλνουν στην Κρήτη.

Η προσπάθεια των Νορβηγίδων βρίσκεται σε εξέλιξη: Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει έμπρακτα μπορεί να επικοινωνεί διαδικτυακά μέσω facebook, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα Kreta trenger var hjelp (Crete needs our help), στο link: https://www.facebook.com/groups/794963967217996/?fref.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News