default-image

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη Κατσούλη

Κρήτη
Τη Δευτέρα συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 9:30 το πρωί, θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2014, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο.

Στη χθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε εντάσεις, συνεχίστηκε η εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Αξίζει να τονιστεί ότι η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές μέρες, καθώς κατά τις πρώτες δυο συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου έχουν εξεταστεί μόνο 8 από τους συνολικά 43 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον της Έδρας.

Ειδικότερα, μετά τους γονείς του αδικοχαμένου Κατσούλη, οι οποίοι εξετάστηκαν από το Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, χθες ήταν η σειρά του 38χρονου σήμερα οπαδού του Εθνικού, ο οποίος είχε επίσης τραυματιστεί στα επεισόδια που είχαν γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μήνυση για ψευδορκία

Η κατάθεση του 38χρονου, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για να ανάψουν τα αίματα στο ακροατήριο του Δικαστικού Μεγάρου της Νεάπολης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη "Ν.Κ." ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 28χρονου οπαδού του Ηροδότου - ο οποίος είναι ένας από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση - Γιώργος Κοκοσάλης, τα όσα είπε ενώπιον του Δικαστηρίου ο 38χρονος είναι «παντελώς αντίθετα με τα όσα είχε καταθέσει προανακριτικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταθέσαμε σε βάρος του μήνυση για ψευδορκία».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο Δικαστήριο και είμαστε βέβαιοι ότι κατά την πρόοδο της διαδικασίας θα επαληθευτεί η θέση μας ότι αφενός ο εντολέας μας (σ.σ. ο 28χρονος φίλαθλος του Ηροδότου) δεν είχε αυτοπρόσωπη παρουσία στην επίδικη συμπλοκή και αφετέρου ότι το οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην κατάσταση της υγείας του Κατσούλη οφείλεται αποκλειστικά στην προϋπάρχουσα παθολογική οντότητα του 47χρονου», δήλωσε στη "Ν.Κ." ο κ. Κοκοσάλης.

«Ήταν δολοφονία»

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της οικογένειας του αδικοχαμένου Κατσούλη και φυσικά της πολιτικής αγωγής είναι ότι ο θάνατος του αγαπημένου τους προσώπου ήταν έγκλημα. Ειδικότερα, ο πατέρας του 47χρονου, Βασίλης Κατσούλης, είχε κάνει λόγο στη "Ν.Κ." για δολοφονία, ενώ ο ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Πέτρος Μαντούβαλος, είχε δηλώσει ότι θα είναι ντροπή να βγει ότι ο θάνατος του Κατσούλη προκλήθηκε από ανεύρυσμα.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News