Ειδήσεις

Τα έκανε... λαμπόγυαλο στη ΔΟΥ λόγω δήμευσης

"Λαμπόγυαλο" τα έκανε χθες στη ΔΟΥ Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, ένας αγρότης, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού όταν πληροφορήθηκε ότι τα χρήματα της επιδότησης που είχαν μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό δεσμεύτηκαν λόγω χρεών.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, νωρίς το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγρότης είχε μια έντονη συζήτηση με τον προϊστάμενο της εφορίας, κ. Ρελάκη. Έχοντας εκνευριστεί για το "μπλοκάρισμα" των χρημάτων του, ξέσπασε σε τζάμια του κτηρίου της ΔΟΥ, με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας να προσπαθεί να τον ηρεμήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, κατεβαίνοντας από το γραφείο του προϊσταμένου, ο θερμόαιμος αγρότης βρέθηκε στο τμήμα "Διακοπών", το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Εκεί φέρεται να άρπαξε μια καρέκλα που βρήκε μπροστά του και να την εκσφενδόνισε σε γυάλινο διαχωριστικό, το οποίο και έσπασε.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δε βρισκόταν κοντά στο σημείο κάποιος άνθρωπος, κι έτσι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Ωστόσο, πολίτες και φυσικά εργαζόμενοι της ΔΟΥ, που είδαν το εν λόγω σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, έμειναν άναυδοι. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, όταν έφτασαν αστυνομικοί στην εφορία για να συλλάβουν το δράστη, αυτός ήταν ήδη άφαντος...

Στο μεταξύ, το χθεσινό θερμό επεισόδιο στην εφορία δεν ήταν το μοναδικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόλις την περασμένη Παρασκευή, για τον ίδιο λόγο, αγρότης "βγήκε από τα ρούχα του", με αποτέλεσμα να προκαλέσει λεκτική ένταση στο δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφεύγει, όπως έγινε χθες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να δώσει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη βαρύτητα στη φύλαξη των γραφείων της εφορίας, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι για επανάληψη παρόμοιων περιστατικών. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ομάδα αστυνομικών να περνά από τη ΔΟΥ ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα συμβάντα...

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια