default-image

Ομπάμα: Ηγέτες του ISIS, έρχεται η σειρά σας

Κόσμος
Ομπάμα: Ηγέτες του ISIS, έρχεται η σειρά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δεν μπορείτε να κρυφτείτε, έρχεται η σειρά σας" είναι το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα προς τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

 Η μάχη των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι πιο σκληρή από ποτέ και προχωρά με μεγάλη αίσθηση του επείγοντος, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις του από το Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε όμως ότι η πρόοδος εναντίον των τζιχαντιστών συνεχίζεται σε αργούς ρυθμούς. «Εξακολουθεί να είναι μία δύσκολη μάχη», τόνισε ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι το Ισλαμικό κράτος είναι κρυμμένο μεταξύ άλλων και σε αστικές περιοχές, καθώς οι τζιχαντιστές «κρύβονται πίσω από αμάχους, χρησιμοποιώντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες. Οπότε, παρότι είμαστε αμείλικτοι, πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να στοχεύουμε το Ισλαμικό Κράτος με ακρίβεια».

Ομως, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στους ηγέτες του Ισλαμικού κράτους. «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. έρχεται η σειρά σας», δήλωσε. Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ χτυπά το Ισλαμικό Κράτος πιο σκληρά από ποτέ, τόνισε ακόμη ο Ομπάμα, αποκαλύπτοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν φτάσει τις 9.000 έως τώρα.

Οι δηλώσεις του Ομπάμα έγιναν μετά από τη συνάντησή του με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Πεντάγωνο, μία ασυνήθιστη κίνηση, καθώς παραδοσιακά οι συσκέψεις με τους κορυφαίους στρατιωτικούς και ειδικούς ασφαλείας γίνονται στο δωμάτιο επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Ομως, αυτή η συνάντηση στο Πεντάγωνο ήθελε να δείξει τη σοβαρότητα με την οποία ο πρόεδρος προσεγγίζει τη στρατηγική στο Ιράκ και τη Συρία, σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News