default-image

Οι δικηγόροι προειδοποιούν και... κλιμακώνουν

Κρήτη
Οι δικηγόροι προειδοποιούν και... κλιμακώνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με παράταση της προειδοποιητικής αποχής που λήγει αύριο είναι οι δικηγόροι μπροστά στον καταιγισμό προβλημάτων που βλέπουν  να έρχονται με την εφαρμογή του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, το διπλό σύστημα εκδίκασης υποθέσεων θα οδηγήσει τα δικαστήρια της χώρας σε λειτουργικό αδιέξοδο, καθώς οι νεοεισερχόμενες οι υποθέσεις θα πρέπει να εξετάζονται με βάση το νέο κώδικα, ενώ όσες εκκρεμούν με το παλαιό σύστημα.

Παράλληλα, η επιτάχυνση των αναγκαστικών εκτελέσεων σε βάρος οφειλετών αναμένεται να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη, όπως προειδοποιούν οι δικηγορικοί σύλλογοι. Την ίδια ώρα δικαστές και εισαγγελείς εξαπέλυαν βολές για απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης σε εκδήλωση παρουσία του υπουργού  κ. Ν. Παρασκευόπουλου.

Σοβαρές ενστάσεις συγκεντρώνει και η πρόβλεψη της κατάργησης της εξέτασης μαρτύρων για τις αστικές υποθέσεις, πλην σημαντικών εξαιρέσεων. Οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη με πιθανή την πρόταση για νέα αποχή, αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Την ίδια ώρα δικαστές και εισαγγελείς εξαπέλυαν βολές για το νέο κώδικα, με την πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και ΕΙσαγγελέων να κάνει λόγο για απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News