default-image

Έμεινε άνεργη επειδή ήθελε να γίνει μητέρα!

Κρήτη
Έμεινε άνεργη επειδή ήθελε να γίνει μητέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε άνεργη επειδή ήθελε να γίνει μητέρα. Ο λόγος για την 25χρονη Ηρακλειώτισσα Ελευθερία Φραγκιαδάκη, σύμφωνα με την οποία, όταν ανακοίνωσε στον εργοδότη της ότι θέλει να κάνει οικογένεια, έχασε τη δουλειά της.

«Είπα στον εργοδότη μου ότι θέλω να προχωρήσω, να κάνω κι εγώ τη δική μου οικογένεια. Αυτός νόμιζε ότι εγώ δε θα μπορούσα να δουλεύω περισσότερες ώρες, ενώ εγώ μπορούσα», λέει στη "Νέα Κρήτη" η Ελευθερία, της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε μετά τη λήξη της.

Η ιστορία της 25χρονης γυναίκας περιγράφει μια σύγχρονη πραγματικότητα από την οποία η Κρήτη δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη. Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στο Ηράκλειο, περιστατικά όπως αυτό που κατήγγειλε η Ελευθερία παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, παρά το ότι οι συγκεκριμένες συμπεριφορές συνήθως δεν καταγγέλλονται λόγω του φόβου προς την εργοδοσία.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη και με την ίδια την Ελευθερία, η οποία παραδέχτηκε ότι ο φόβος της ότι θα βρεθεί εκτός παραγωγικής διαδικασίας ήταν αυτό που την κράτησε μακριά από το να καταγγείλει τον εργοδότη της.

Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που έχουν κάνει επίσημη καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη παρουσιάζεται στην Αττική και είναι της τάξεως του 30%, ενώ υπάρχει και ένα αθέατο ποσοστό: Είναι γυναίκες που μπροστά στο φόβο μην κλείσουν οι πόρτες εργασίας σκύβουν το κεφάλι και σιωπούν. Όπως έκανε και η Ελευθερία, η οποία, ωστόσο, εμφανίστηκε μετανιωμένη...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_s6mzhve1/

Φωτεινή Μαυροματάκη, Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News