Ειδήσεις

Με επιτυχία το λαϊκό γλέντι της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το λαϊκό γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου "Άνοδος" στο Γάζι, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση ετοιμάζεται αυτή τη βδομάδα να καταθέσει στη Βουλή τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Το σύνολο των μέτρων είτε αφορούν στη φορολογία, τις ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, είτε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και άλλα, έρχονται να προσθέσουν νέα βάρη στο λαό. Δημιουργούν ταυτόχρονα το επόμενο σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί η επίθεση με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά τον αμέσως επόμενο μήνα.

Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, ιδιαίτερα το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Η παρέμβαση του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος είχε καθοριστική συμβολή σ' αυτό. Αυτό που χρειάζεται το επόμενο διάστημα είναι να ανέβει η οργάνωση της πάλης του λαού και των εργαζομένων, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα που είναι εδώ, για ανοίξει ο δρόμος για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, προς όφελος του λαού. Σε αυτήν την προσπάθεια το ΚΚΕ, που βρίσκεται σε πορεία συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής και δράσης του, θα είναι μπροστάρης», κατέληξε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κ. Μπάτσικας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε κρητικό πρόγραμμα με τους Δαμιανό Βασιλάκη, Γιώργο Βρέντζο (Κάτη), Μανώλη Σκουμπάκη και Αντώνη Φραγκάκη και λαϊκό πρόγραμμα με τους Δημήτρη Καλατζή και Μιχάλη Σιφουνιό.

Σχόλια