default-image

SOS από τουριστικούς παράγοντες για τους Ρώσους τουρίστες

Κρήτη
SOS από τουριστικούς παράγοντες για τους Ρώσους τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, παράγοντες του τουρισμού, καθώς το τεράστιο ρεύμα Ρώσων τουριστών που αναμένονται στο νησί την ερχόμενη τουριστική σεζόν κινδυνεύει να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της αδυναμίας έγκαιρης έκδοσης των απαραίτητων visa από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος Μανόλης Απλαδενάκης, ο τρόπος έκδοσης των καρτών εισόδου στη χώρα μας έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος σε σχέση με πέρυσι για να βγει μια visa. «Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σοβαρή υποστελέχωση που υπάρχει στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, όπου οι υπάλληλοι που επωμίζονται όλο το φόρτο της εν λόγω εργασίας μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών, έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την ακύρωση κάποιων tours», μας λέει Ρώσος τουριστικός πράκτορας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, στο ελληνικό προξενείο υπάρχουν μόνο 7 με 8 εργαζόμενοι για την έκδοση καρτών visa, την ώρα που στο ισπανικό προξενείο της ρωσικής πρωτεύουσας ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στους 88! Σύμφωνα με τον κ. Απλαδενάκη, ο εν λόγω αριθμός κρίνεται ανεπαρκής. «Χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιοι υπάλληλοι προκειμένου να εκδοθούν τουλάχιστον όσες visa εκδόθηκαν πέρυσι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Απλαδενάκης.

Τη σοβαρότητα του θέματος επισημαίνει και ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μείωση που αγγίζει το 70% στις κάρτες εισόδου από τη Ρωσία. «Γι' αυτό το λόγο πρέπει να επιληφθεί του θέματος το υπουργείο Εξωτερικών», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Την ώρα που η Ελλάδα και φυσικά η Κρήτη παρουσιάζονται - μαζί με την Κύπρο - ευνοημένες από τις διεθνείς συγκυρίες και την όξυνση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, είναι κρίμα το πρόβλημα που έχει προκύψει να αποτελεί αιτία για την ανάσχεση της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται, προκειμένου να επιστρέψει την ερχόμενη σεζόν το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, το οποίο χάθηκε πέρυσι.

Εφικτός ο στόχος για ρεκόρ αφίξεων από τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν δηλώσει προ ημερών στη "Νέα Κρήτη" ντόπιοι και Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες, είναι εφικτός στόχος για την ερχόμενη τουριστική περίοδο να σημειωθεί νέο ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών από τη Ρωσία. Την ώρα, λοιπόν, που οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες χαρακτηρίζουν την Κρήτη ως τον απόλυτο προορισμό διακοπών και γίνονται προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για την κάλυψη των αναγκών των Ρώσων επισκεπτών, το τοπικό τουριστικό προϊόν φαίνεται να απειλείται από τον μη επαρκή αριθμό εργαζομένων στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wtjcls2i/

Γεωργία Μακάκη, Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News