Ειδήσεις

Συγκινητική ανταπόκριση στη δράση συγκέντρωσης φαρμάκων

Με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο ανταποκρίθηκαν οι Ηρακλειώτες, γεμίζοντας με φάρμακα τους πάγκους του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου που στήθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό, στο αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου.

Πολλά φάρμακα που βρίσκονταν σχεδόν ξεχασμένα στα οικογενειακά φαρμακεία χωρίς κανένα όφελος για τους κατόχους τους ελέγχθηκαν από το επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ρ.Ο.Η. για την ημερομηνία λήξης τους και τις συνθήκες διατήρησής τους, ταξινομήθηκαν και θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η διανομή, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει μέσω των Κοινωνικών Φαρμακείων των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, καθώς και μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου κ. Μιχάλης Ζωγραφάκης-Σφακιανάκης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί εκ μέρους του Ρ.Ο.Η. όλους όσους συμμετείχαν στη δράση και πρόσφεραν φάρμακα, καθώς και τον Όμιλο Rotaract Ηρακλείου (τους νέους του Ρόταρυ) σε συνεργασία με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δράση.

Αυτή ήταν η δεύτερη δράση συγκέντρωσης φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού - η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση του Κ.Υ. Βιάννου - ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα επαναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

Σχόλια