Ειδήσεις

Σύμβαση ύψους 430.000 € για το δρόμο Ελούντας-Πλάκας

Σύμβαση στην τουριστική περιοχή Ελούντα-Πλάκας, ύψους 430.000 ευρώ, για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο δε περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε 100 περίπου σημεία του οδικού δικτύου σε όλη την ΠΕ Λασιθίου που θα προδώσουν μεγαλύτερη οδική ασφάλεια στους οδηγούς, κατοίκους και επισκέπτες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της περιοχής Ελούντας-Πλάκας. Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε τις μελέτες και με τη συνεργασία της "ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.", με προϋπολογισμό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, εκτιμούμε ότι από την άνοιξη του 2016 θα ξεκινήσουμε τις δημοπρατήσεις των έργων για να γίνουν παρεμβάσεις οδικές σε 100 περίπου σημεία. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες συντήρησης ασφαλτικών από Παχιά Άμμο προς Σητεία, όπως επίσης η ολοκλήρωση του έργου Χαμέζι-Σητεία που θα προσδώσουν μεγάλη βελτίωση και ασφάλεια στο οδικό του Λασιθίου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο Ελούντας-Πλάκας, που αποτελούν κύριο τουριστικό άξονα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στη Σπιναλόγκα, ένα ξεχωριστό μνημείο που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες».

Στο έργο προβλέπεται να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

• Απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα)

• Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη

• Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας

• Διαγράμμιση του οδοστρώματος

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στα γραφεία της ΠΕ Λασιθίου, από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Κλώντζας, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελούντας Γιάννης Δρακωνάκης, ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Βρουχά Χρήστος Κουναλάκης, ο αν. προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Λασιθίου Δημήτρης Καμαράτος, και ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας "Λιμενική Α.Ε." Αντώνης Ορφανάκης.

Σχόλια