default-image

Πυρπόλησαν τη Λέσχη Αξιωματικών στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Πυρπόλησαν τη Λέσχη Αξιωματικών στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος εμπρησμού έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής η Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου. Τις πρώτες πρωινές ώρες προκλήθηκε φωτιά στην αυλή του κτηρίου, η οποία ωστόσο σβήστηκε λίγο αργότερα από άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Την ανάληψη της ευθύνης για τον εμπρησμό της Λέσχης Αξιωματικών ανέλαβε το απόγευμα της Κυριακής η πρωτοεμφανιζόμενη στο Ρέθυμνο "Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης", με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου. «Η πράξη αυτή έρχεται ως απάντηση στο κάλεσμα των έγκλειστων συντρόφων για ένα μαύρο Δεκέμβρη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Το κείμενο της προκήρυξης, που αναρτήθηκε στο indymedia, αναφέρει τα εξής:

«"Ο εμπρησμός είναι το λιγότερο εξιχνιασμένο έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η βενζίνη είναι στ' αλήθεια φθηνή, και τα σπίρτα είναι τζάμπα".

Σων Σουέιν, μακροχρόνια έγκλειστος αναρχικός, απόσπασμα κειμένου για το Μαύρο Δεκέμβρη

Το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής 13/12 επιλέξαμε να πυρπολήσουμε τη Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου. Η πράξη αυτή έρχεται ως απάντηση στο κάλεσμα των έγκλειστων συντρόφων για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Θέλουμε με την πράξη μας αυτή να συμπληρώσουμε το μωσαϊκό άμεσων δράσεων που λαμβάνει χώρα το μήνα που διανύουμε κάτω από το πλαίσιο του άτυπου συντονισμού της εξεγερτικής αναρχίας, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είναι φανερό στα μάτια μας ότι ο χώρος της αναρχίας συσπειρώνεται σε δυο πόλους. Στο γερασμένο ρεφορμιστικό πόλο και στoν εξεγερτικό, δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην "συστρατευτούμε" με αυτούς που επιλέγουν το δρόμο της φωτιάς, της επίθεσης και της άμεσης δράσης.

Αναφορικά με την επιλογή του στόχου θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο ρόλος του στρατού δεν είναι άλλος από αυτόν της καταστολής (αντιλαμβανόμαστε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο στρατός απέναντι στην καταστολή που δέχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά), της καλλιέργειας εθνικών φρονημάτων στους δήμιους πολίτες που είναι έτοιμοι να καταπιούν την οποιαδήποτε εθνικιστική προπαγάνδα καθώς και για την αγαστή συνεργασία των Ελλήνων καραβανάδων με αυτούς του ΝΑΤΟ. Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για ακόμη περισσότερους επιλέξαμε να φέρουμε τη φωτιά εκεί που κοιμούνται και τρώνε ήσυχοι. Θα είμαστε πάντα ενάντια στα παράσημα που απονέμει το κράτος στα τσιράκια του.

Στέλνουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλα τα έγκλειστα συντρόφια της Ε.Ο. ΣΠΦ, στους 5 αναρχικούς κρατούμενους του ΔΑΚ που επέλεξαν να "απαντήσουν" στο κάλεσμα, στους έγκλειστους συντρόφους στο εξωτερικό και σε όλους τους συντρόφους/ισσες της εξεγερτικής αναρχίας που είτε έχουν ήδη επιτεθεί ή ετοιμάζονται να επιτεθούν.

Οι δρόμοι της φωτιάς και της εξέγερσης φέρνουν πιο κοντά τους εκτός με τους εντός των τοιχών συντρόφους... με τη φωτιά καίμε τη σαπίλα της απραξίας και του ρεφορμισμού...

Ο Μαύρος Δεκέμβρης ήταν η αρχή...

Μαχόμενη Αναρχική Ομάδα Κρούσης, Ρέθυμνο, 2015».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News