default-image

Πλακιωτάκης: Συγκυβέρνηση και με ΣΥΡΙΖΑ, αν...

Ελλάδα
Πλακιωτάκης: Συγκυβέρνηση και με ΣΥΡΙΖΑ, αν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι αρνητικός στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την κυρίαρχη άποψη στο κόμμα του.

Και με το ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά, θα μπορούσε να συγκυβερνήσει η ΝΔ, εφόσον συνέτρεχαν κάποιες προϋποθέσεις και η χώρα βρισκόταν «σε κίνδυνο».

Προϋπόθεση, ωστόσο, θα ήταν να συμμετέχουν περισσότερα από δύο κόμματα. «Σε μια τέτοια περίπτωση», δηλώνει στη Real News, «οι βουλευτές της Ν.Δ. θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα πράξουν με σύνεση και υπευθυνότητα, όπως έπραξαν το περασμένο καλοκαίρι».

Για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Πλακιωτάκης θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, οι οποίες επί του παρόντος δεν υπάρχουν. Πρώτον η κυβέρνηση θα πρέπει να ομολογήσει την αδυναμία της να κυβερνήσει και δεύτερον να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας. Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δε θα συμφωνήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως, «όταν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του ή με τις συνιστώσες στο κόμμα του, δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και εμφανίζεται ως παλικαράς που παλεύει με του κακούς δανειστές-τοκογλύφους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News